ATAC TERORIST nimicitor în centrul capitalei: Toţi kamikaze au fost ucişi şi peste 2.000 de civili au fost salvaţi

Un atac terorist teribil a avut loc sâmbătă în capitala ţării. Acesta s-a soldat cu mai multe victime, însă intervenţia autorităţilor a fost hotărâtoare pentru deznodământul acţiunii teroriste. Poliţia anunţă că toţi kamikaze au fost ucişi şi peste 2.000 de civili au fost salvaţi.

RomaniaTV.net
20 apr. 2019, 16:38
ATAC TERORIST nimicitor în centrul capitalei: Toţi kamikaze au fost ucişi şi peste 2.000 de civili au fost salvaţi

Atacul lansat sâmbătă de către un grup de kamikaze şi persoane înarmate împotriva unor clădiri guvernamentale în centrul capitalei Kabul s-a încheiat şi ”toţi atacatorii sinucigaşi au fost ucişi”, a declarat sâmbătă Ministerul de Interne, după mai mult de cinci ore de asediu, relatează AFP.

”Atacul împotriva oficiului poştal central: operaţiuni încheiate. Toţi kamikaze au fost ucişi şi peste 2.000 de civili au fost salvaţi”, a indicat ministerul pe Twitter.

Atacul, care a întrerupt o perioadă de calm relativ în capitala afgană survine la o zi după amânarea sine die a unei întâlniri între talibani şi oficiali guvernamentali afgani, programată iniţial în acest weekend în Qatar şi la câteva zile după ce insurgenţii au anunţarea începerea ofensivei lor de primăvară.

Amânarea reuniunii de la Doha a contribuit la reducerea drastică a speranţelor pentru un progres în negocierile de pace în Afganistan. Talibanii au anunţat că nu au nicio legătură cu atacul din Kabul, potrivit purtătorului lor de cuvânt, Zabihullah Mujahid.

Niciun alt grup nu a revendicat atacul. Şase persoane au fost rănite, potrivit unui bilanţ provizoriu dat de un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.

Atacul, care a început în cursul dimineţii, a avut loc în apropierea Ministerului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiilor şi a unui oficiu poştal, potrivit autorităţilor.