Atac terorist, sunt zeci de morţi şi răniţi. Jihadiştii au deschis focul la întâmplare

Martori au declarat pentru HRW că au văzut cadavre pe străzile din Palma, după ce teroriştii au deschis focul la întâmplare asupra oamenilor şi caselor.

28 mart. 2021, 23:33
Atac terorist, sunt zeci de morţi şi răniţi. Jihadiştii au deschis focul la întâmplare

Atac terorist. Zeci de oameni au fost ucişi într-un atac jihadist în oraşul Palma din nordul Mozambicului, au anunţat duminică responsabili ai forţelor de apărare şi securitate din ţara din sud-estul Africii, transmit Reuters, dpa şi AFP.

Alte câteva sute de oameni, atât localnici cât şi străini, au fost salvaţi din oraşul aflat în preajma unor proiecte gazeifere în valoare de 60 de miliarde de dolari, în cursul atacului care a început miercuri, a precizat în faţa presei un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării, Omar Saranga.

Între altele, şapte persoane au fost ucise într-o ambuscadă a teroriştilor, în timp ce forţele militare şi de securitate încercau să evacueze aproape 200 de oameni refugiaţi în hotelul Amarula, a menţionat Saranga.

În acest atac terorist,  cel puţin un contractor britanic se află între victime, a indicat ziarul britanic Times.

Provincia Cabo Delgado, unde se află oraşul Palma, este din 2017 scena unei rebeliuni islamiste, asociate cu gruparea Stat Islamic.

„La 24 martie, un grup de terorişti a declanşat acţiuni care au culminat cu asasinarea a zeci de oameni lipsiţi de apărare”, a spus Saranga.

Potrivit acestuia, forţele de securitate încearcă să „elimine celule de rezistenţă”, după ce în ultimele trei zile s-au concentrat pe salvarea localnicilor şi a străinilor din zonă. Oficialul citat nu a specificat numele grupării implicate în atac, care nu a fost revendicat.

Un pasager care a tras semnalul de alarmă a provocat o tragedie. Cel puțin 32 de morți s-au înregistrat după ce două ciocnirea a două trenuri, în Egipt. Imagini teribile de la faţa locului VIDEO
Sunt primele informaţii mai clare despre victimele atacului, survenit într-o zonă unde comunicaţiile sunt precare.

Potrivit dpa, la originea atacului se află 100 de presupuşi membri ai grupării rebele, cunoscute atât ca Al-Shabaab cât şi ca Al-Sunna wa Jama’a.

Human Rights Watch (HRW) a raportat că numeroşi localnici au fost ucişi în revoltă şi sute de oameni au fugit din calea violenţelor.

Martori au declarat pentru HRW că au văzut cadavre pe străzile din Palma, după ce teroriştii au deschis focul la întâmplare asupra oamenilor şi caselor.

Atac cu bombă la o biserică în Indonezia, chiar în Duminica Floriilor. Mai mulţi credincioşi au fost răniţi. Imagini şocante cu momentul exploziei VIDEO


loading...