Atacul cu acid a făcut-o milionară. Povestea fetei care a fost desfigurată în 2003, la 17 ani

Sonali Mukherjee, femeia din India care a fost atacată de nişte studenţi, în 2003, când avea 17 ani, cu o subtanţă de curăţat acidă, rămânând desfigurată şi traumatizată psihic pe tot restul vieţii, a devenit acum milionară după ce a participat la concursul  "Vrei să fii milionar".

23 dec. 2012, 16:49

Sonali Mukherjee are acum 27 de ani, a făcut mai multe operaţii plastice care i-au lăsat familia aproape ruinată. Din fericire, a câştigat la concursul de televiziune „Vrei să fii milionar”, în varianta indiană, mediat de actriţa de la Bollywood, Lara Dutta, fostă Miss Universe. Sonali îşi va putea plăti acum operaţiile estetice de care mai are nevoie.

Fata, care era atunci studentă la Sociologie, fusese victima unor colegi de-ai ei, care o abuzaseră sexual. Unul dintre ei, împreună cu prietenii lui, îi aruncase un detergent acid în faţă. Fusese atacată la ea acasă,în Dhanbad, în regiunea Jharkhand din India, în timp ce dormea.

Sonali a făcut 22 de intervenţii chirurgicale plastice după atac, dar are nevoie în continuare de altele. A rămas oarbă şi surdă parţial în urma atacului. Statul indian a refuzat să îi sponsorizeze aceste operaţii şi, mai mult de-atât, justiţia a refuzat să îi tragă la răspundere pe cei care o atacaseră, scrie Daily Mail. Au stat doar 4 luni în închisoare şi apoi au fost eliberaţi, dar nu au fost puşi să îi plătească niciun fel de despăgubiri fetei.

Tânăra era atât de demoralizată de starea ei şi de faptul că statul nu voia să o ajute în nicun fel, încât spunea că ar fi vrut să moară.

Anul acesta, o companie indiană implicată într-un program numit „Project Hope” s-a interesat mai mult de cazul ei şi şi-a propus să strângă bani pentru ea, pentru a-i finanţa tratamenteel şi alte intervenţii chirurgicale de care mai are nevoie. La fondul strâns pentru Sonali au contribuit şi vedete de la Bollywood.

Cu banii pe care i-a câştigat la concursul „Vrei să fii milionar” şi cu cei pe care îi va mai primi, Sonali spune că vrea să facă din figura ei „o faţă cel puţin umană”.