Atacul de la Nisa : O jumătate dintre victime nu sunt cetăţeni francezi

Aproape jumătate dintre persoanele ucise la Nisa în atacul terorist din seara de 14 iulie sunt de altă naționalitate decât cea franceză, a anunțat marți Ministerul francez de Externe.

19 iul. 2016, 19:32
Atacul de la Nisa : O jumătate dintre victime nu sunt cetăţeni francezi

Ultimul bilanț oficial comunicat de autoritățile de la Paris face referire la 84 de morți. Potrivit MAE francez, 38 dintre victime provin din 19 țări, respectiv Algeria, Armenia, Belgia, Brazilia, Elveția, Estonia, Georgia, Germania, Italia, Kazahstan, Madagascar, Maroc, Polonia, România, Rusia, SUA, Tunisia, Turcia și Ucraina.

În ceea ce privește numărul răniților, MAE francez menționează că lista nu a fost încă finalizată și că deocamdată nu poate publica un bilanț. Dar precizează că, având în vedere și răniții, 29 de țări au cetățeni printre victimele atacului comis de un francez de origine tunisiană, care a pătruns cu un camion în mulțimea ce sărbătoarea Ziua Națională a Franței pe artera Promenade de Anglais. Potrivit informațiilor disponibile la ora actuală, numărul răniților este de peste 300, dintre care 19 sunt în stare foarte gravă.

Citeşte şi Franţa nu garantează „riscul zero” de terorism pentru obiectivele sale turistice

Tot marți, MAE francez a confirmat decesul unui cetățean român în urma atacului de la Nisa, membru al familiei care fusese dată dispărută anterior.


loading...