Franţa nu garantează „riscul zero” de terorism pentru obiectivele sale turistice

Franța se va concentra vara aceasta pe protejarea posibilelor obiective ce ar putea deveni ținte ale teroriștilor, precum 'locațiile turistice, plajele și marile evenimente culturale și sportive' a declarat luni ministrul francez de interne, Bernard Cazeneuve, citat de agenția EFE, informează Agerpres.

18 iul. 2016, 13:36
Franţa nu garantează „riscul zero” de terorism pentru obiectivele sale turistice

Franța va proteja obiectivele turistice care ar putea fi ținta teroriștilor, dar nu poate garanta un risc zero.  ‘Nu se poate garanta un risc zero. Trebuie să le spunem adevărul francezilor’, a subliniat Cazeneuve după ce a participat la un Consiliu de miniștri restrâns ce a reunit sub conducerea președintelui Francois Hollande miniștrii cu atribuții în domeniul siguranței naționale.

Încercând că combată criticile potrivit cărora guvernul nu a luat măsurile adecvate de securitate pentru a preveni atacul terorist de la Nisa, Cazeneuve a menționat că ‘niciodată până acum Franța nu s-a confruntat cu o astfel de amenințare’, o referire la grupările teroriste care infiltrează foști combatanți jihadiști în Franța și la așa-numiții ‘lupi solitari’ care acționează autonom fără să primească sprijin de la vreo grupare de acest fel.

Citeşte şi ATENTAT la NISA. Statul Islamic a revendicat atacul terorist

Omologul său de la apărare, Jean-Yves Le Drian, a anunțat că avioanele franceze de bombardament au efectuat noaptea trecută o nouă incursiune împotriva grupării Statul Islamic (SI) pentru a ‘eradica acest cancer’ din Siria și Irak.

El s-a declarat convins că operațiunea antiteroristă ‘Sentinelle’, desfășurată de armată cu circa 10.000 de soldați pe teritoriul francez, ‘protejează și descurajează’. ‘Trebuie să progresăm în continuare în lupta implacabilă pe care o ducem înăuntrul și în afara’ țării împotriva SI, a mai spus Le Drian despre gruparea ce a revendicat atacul executat Nisa de tunisianul Mohamed Lahouaiej Bouhlel, deși deocamdată nu a fost confirmată vreo legătură între acesta din urmă și gruparea teroristă.