Atacul de la Toulouse: Anchetatorii caută un fost militar neo-nazist, Franţa e în doliu VIDEO

Franţa este în stare de alertă după atacul armat comis luni într-o şcoală evreiască din Toulouse. Potrivit anchetatorilor, autorul loviturii este, cel mai probabil un extremist de dreapta care a mai fost implicat în două atacuri rasiste în ultimele zile. Poliţiştii cred că agresorul ar putea fi un fost militar, dat afară din armată, pentru viziuni neo-naziste.

RomaniaTV.net
20 mart. 2012, 07:15
Atacul de la Toulouse: Anchetatorii caută un fost militar neo-nazist, Franţa e în doliu VIDEO

Râuri de lacrimi au curs noaptea trecută în Franţa, pentru victimele unui atac armat produs la o şcoală evreiască din Toulouse. Între timp, anchetatorii nu au reuşit încă să identifice autorul atacului armat de la şcoala evreiască din Toulouse, soldat, luni, cu moartea a trei elevi şi un profesor. Totuşi, aceştia au câteva piste.

Principalii suspecţi în acest caz sunt trei soldaţi daţi afară din trupele speciale în 2008, din cauza viziunilor lor neo-naziste. Poliţia crede că unul dintre ei ar putea fi autorul atacului şi că există o legătură între incidentul de luni şi alte două petrecute luna aceasta în Franţa. Pe 11 martie, tot la Toulouse, un soldat francez a fost împuşcat mortal în plină stradă, iar săptămâna trecută alţi trei militari au fost ucişi în mod similar în oraşul Montauban, din vestul Franţei.

Un bărbat pe scuter s-a oprit, luni, în faţa şcolii evreieşti din Toulouse şi a deschis focul, omorând trei copii şi un profesor, după care s-a făcut nevăzut. În regiune a fost declarată stare de alertă şi însuşi preşedintele Nicolas Sarkozy şi-a întrerupt campania electorală în urma incidentului.

Anchetatorii cred că autorul atacului armat de la şcoala evreiască este acelaşi cu cel al celorlate două deoarece s-a folosit aceeaşi armă, modul de operare este identic, iar victimele sunt toate de origine străină – evrei, magrebieni sau persoane de culoare.

Poliţia a început o adevărată vânătoare pentru a-l prinde pe făptaş. Măsurile de securitate au fost sporite drastic la Toulouse, şi numeroase şcoli din oraş şi-au suspendat cursurile.

Între timp, în noaptea de luni spre marţi zeci de oameni s-au adunat la şcoala evreiască pentru a aduce un omagiu colectiv victimelor atacului.

Trupurile neînsufleţite ale victimelor au fost depuse la şcoala Ozar Hatorah, iar numeroşi localnici de toate religiile au ţinut un priveghi pentru cei ucişi. Ei au depus flori, lumânări şi jucării lângă sicrie şi s-au rugat pentru copiii morţi.

De asemenea, sinagogile şi bisericile catolice din ţară au organizat slujbe pentru victime. Ziua de marţi este una de doliu în Hexagon, la ora locală 11.00 urmând să se ţină un moment de reculegere în toate şcolile din ţară.