Atacul din Egipt: 40 de terorişti au fost lichidaţi de către forţele de securitate

Forțele de securitate au ucis, sâmbătă, "40 de teroriști" în raidurile din Egipt, în urma unui atac mortal asupra unui autobuz turistic vietnamez, în apropiere de Cairo, a declarat Ministerul de Interne egiptean.

29 dec. 2018, 11:15
Atacul din Egipt: 40 de terorişti au fost lichidaţi de către forţele de securitate

Trei turiști vietnamezi au fost uciși vineri într-o explozie cu bombă artizanală ce a vizat un autocar cu turişti, în zona piramidelor, la periferia sud-vestică a capitalei egiptene. Ghidul lor egiptean a fost  rănit în atac şi a murit din cauza rănilor, au informat autorităţile egiptene.

În urma acestui atac, forţele de securitate au intervenit împotriva unor presupuşi militanţi islamişti care au lansat atacul, vineri, în estul ţării, se precizează într-un comunicat oficial al autorităţilor egiptene.

„Aproximativ 40 de terorişti au fost ucişi de către forţele egiptene”, 30 dintre aceştia în regiunea Giza şi 10 în Nordul Sinaiului. Teroriştii „puseseră la cale o serie de agresiuni ce vizau sectorul turistic din Egipt, precum şi regiunile de religie creştină şi forţele de securitate egiptene”, se mai arată în comunicatul forţelor de securitate.

Citeşte şi Explozie la bordul unui autocar turistic, lângă piramidele din Egipt: Cel puţin 2 morţi şi mai mulţi răniţi

Ministerul egiptean nu a legat direct aceste raiduri ale poliţiei egiptene de atacul de vineri, care nu a fost revendicat încă, dar o sursă din serviciile de securitate a precizat că atacul a avut loc sâmbătă dimineaţă, adică după atentat.

Acest atentat este primul de acest fel îndreptat împotriva turiştilor care vizitează Egiptul, după cel din luna iulie, 2017.

Turismul din Egipt a fost puternic afectat de instabilitatea politică şi de atentatele grupărilor extremiste, între care şi Statul Islamic, după revolta populară din luna ianuarie, 2011.