ATACUL DIN KENYA: Unul dintre autorii masacrului este fiul unui oficial guvernamental

Unul dintre islamiștii shebab care au lansat un atac asupra universității din orașul kenyan Garissa a fost identificat ca fiind fiul unui oficial guvernamental, a anunțat Ministerul de Interne, relatează Reuters.

05 apr. 2015, 11:55
ATACUL DIN KENYA: Unul dintre autorii masacrului este fiul unui oficial guvernamental

Purtătorul de cuvânt al ministerului, Mwenda Njoka, a declarat că Abdirahim Abdullahi este unul dintre cei patru bărbați înarmați care au atacat joi Universitatea din Garissa, omorând aproape 150 de persoane.

‘Tatăl lui a raportat agenților de securitate că fiul său a dispărut de la domiciliu … și a ajutat poliția să-i găseacă fiul până la comiterea atacului din Garissa’, a declarat Mwenda Njoka, într-un mesaj citat de Reuters. Islamiștii somalezi shebab au revendicat atacul lansat joi dimineața asupra universității din orașul kenyan Garissa, situat la circa 150 km de frontiera cu Somalia.

CITEŞTE ŞI Atac TERORIST într-un campus universitar din Kenya: Cel puţin 147 morţi şi zeci de răniţi

În total, 148 de persoane, majoritatea studenţi, au fost ucise şi alte 104 au fost rănite în atacul comis joi la Garissa de membri ai organizaţiei islamiste sunnite Al-Shabaab.

Islamiştii Al-Shabaab au luat ostatici 815 studenţi la Universitatea din Garissa, iar autorităţile au reuşit să salveze cel puţin 500. Zeci de studenţi au fost executaţi sumar după ce le-au răspuns atacatorilor că sunt creştini.