Atacul urșilor a ajuns la spitale. Un urs a dat buzna în curtea spitalului Municipal Săcele din Brașov

Revoltă într-o localitate din Suceava. Mai mulți oameni terorizați de urșii s-au adunat în fața Ocolului Silvic și au cerut autorităiilor să ia măsuri.

03 iun. 2021, 08:34
Atacul urșilor a ajuns la spitale. Un urs a dat buzna în curtea spitalului Municipal Săcele din Brașov

Atacul urșilor a ajuns la spitale.  Şi în Brașov oamenii sunt disperați. În ultimele zile au fost surprinse 3 noi atacuri. Un animal a dat buzna chiar și în curtea spitalului Municipal.

Atacul urșilor a ajuns la spitale. Un urs a dat buzna în curtea spitalului Municipal Săcele din Brașov

Mai mulți localnici din Pojorâta, nervoși că animalele le sunt atacate de urși, s-au întâlnit în fața Ocolului Silvic pentru a protesta.

„Ursul acela trebuie prins și băgat în pușcarie. Împușcă-l, prinde-l, pune-l acolo, dă-i de mâncare, ține-l. Dar lasa-ma în pace cu ursul, vezi că se întâmplă o dat, dar lasă-mă cu ursul. De ce nu-i faci ursului dosar penal? Două animale de la mine, si a mâncat de la ei șase de ce nu-i deschizi dosar penal ursului?”, spun localnicii.

Oamenii își fac griji atât pentru viețile lor cât și pentru ale animalelor din gospodării și spun că vor continua să protesteze până când autoritățiile vor lua măsuri. Atacul urșilor a ajuns și la spitale. Un urs a dat buzna în curtea spitalului Municipal Săcele din Brașov. Un alt atac a fost surprins în județul Mureș.

Un alt urs a fost alungat cu o petardă în timp ce se apropia de o turmă de oi. Urșii îi terorizează și pe localnicii din Sinaia.

Autoritățile au transmis 14 mesaje RO-ALERT prin care avertizează asupra invaziei urșilor în Harghita, însă demararea acțiunilor lor este blocată de birocrație, susține ministrul Mediului. Cazul Arthur a paralizat instituțiile statului!

Mai mulți cetățeni au semnalat, în repetate rânduri, prezența animalelor chiar și la ușilor localurilor din orașe. 14 mesaje RO-ALERT au fost transmise de către autorități, după ce urșii încep să dea năvală în orașele din Harghita.

Oamenii au început să se blocheze în case și le este frică să circule, pe jos, pe străzi. Intervenția autorităților este blocată de procedurile înfoiate, care presupun un lung timp de aprobare a unor dosare înaintate în acest sens. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Harghita avertizează, în ultimele zile, din ce în ce mai des cu privire la deplasările urșilor în orașe, prin intermediul mesajelor RO-ALERT. Autoritățile au transmis deja 14 mesaje RO-ALERT pentru a semnala pericolul invaziei urșilor în orașele din Harghita.

Citeşte şi: Avertisment RO-ALERT înainte de weekend. Noi intervenţii ale jandarmilor pentru alungarea urşilor din zonele locuite