Atacuri în Siria: Liderul suprem iranian Ali Khamenei îi califică drept ‘”criminali” pe Trump, Macron şi May

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a denunţat sâmbătă în termeni duri atacurile occidentale desfăşurate împotriva Siriei, calificându-i drept ''criminali'' pe preşedintele american Donald Trump, preşedintele francez Emmanuel Macron şi premierul britanic Theresa May, relatează AFP.

14 apr. 2018, 07:53
Atacuri în Siria: Liderul suprem iranian Ali Khamenei îi califică drept ‘”criminali” pe Trump, Macron şi May

„Atacul din această dimineaţă împotriva Siriei este o crimă. Declar deschis că preşedintele american, preşedintele francez şi premierul britanic sunt criminali (…) Nu vor obţine nimic şi nu vor avea niciun beneficiu”, a declarat Khamenei, în debutul unei întrevederi cu oficiali politici şi militari ai ţării, conform site-ului său.

SUA, Marea Britanie şi Franţa au atacat sâmbătă dimineaţă mai multe zone din Siria care se presupune că ar avea legătură cu armele chimice pe care regimul sirian este acuzat că le-a folosit împotriva civililor din Duma în urmă cu o săptămână, anunţă BBC. Rusia a trasnmis că „astfel de acţiuni nu vor rămâne fără consecinţe”. Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a transmis o declaraţie în care îşi afirmă susţinerea faţă de atacurile lansate de SUA, Marea Britanie şi Franţa în Siria.

Citeşte şi Rusia, prima reacţie după atacarea Siriei: „Nu va rămâne fără consecinţe”

 

loading...
Partenerii noștri