Atacuri în Sri Lanka. Poliţia a arestat cel puţin 24 de persoane în legătură cu exploziile de Paşte

Exploziile de duminică din hotelurile şi bisericile, în care se ţinea slujba de Paşte, au creat haos în Sri Lanka. Autorităţile srilankeze au anunţat că 24 de persoane au fost arestate în legătură cu atacurile de duminică, soldate cu cel puţin 290 de morţi şi 500 de răniţi.

RomaniaTV.net
22 apr. 2019, 06:39
Atacuri în Sri Lanka. Poliţia a arestat cel puţin 24 de persoane în legătură cu exploziile de Paşte

Şcoli şi universităţi rămân închise, iar bursa de mărfuri şi-a suspendat activitatea că măsură de siguranţă după atacurile cu bombă care au avut loc de Paştele catolicilor.

Pe măsură de ancheta a avansat, au apărut noi dovezi că cel puţin trei atentate au fost comise de atacatori sinucigaşi.

Autorităţile au localizat până acum o camionetă cu care se crede că ar fi fost transportaţi atacatorii, precum şi casa în care aceştia au stat, la periferia capitalei Colombo, potrivit Agerpres.

Exploziile au avut loc la biserici în Kochchikade, Katuwapitiya şi Batticaloa, dar şi la hotelurile de lux The Shangri La, Cinnamon Grand şi Kingsbury din capitala Colombo şi două locuri publice (dintre care unul la Grădina Zoologică). Exploziile au avut loc aproape simultan. Prima a fost anunţată la biserica din Colombo, urmată de cea de la Negombo şi de una de la Batticaloa, la 250 de kilometri de Colombo, conform DPA.

În biserici se celebra slujba de Paştele catolic.