Atacurile armate care au zguduit Europa în ultimii ani – GALERIE FOTO

Europa a fost zguduită în ultimii ani de o serie de atacuri armate care au îndoliat ţări întregi. Germania, Marea Britanie, Slovacia, Olanda, Norvegia şi cel mai recent, Belgia, au fost ţintele unora dintre cele mai sângeroase atentate din istoria recentă.

RomaniaTV.net
14 dec. 2011, 09:42

Masacrul de la şcoala din Winnenden, Germania, a avut loc în dimineaţa zilei de 11 martie 2009. Atacul armat a fost comis de un fost elev, Tim Kretschmer, în vârstă de 17 ani. El a ucis 16 oameni, a rănit alţi 11 şi apoi s-a sinucis.

Sursă Foto: sfgate.com

Atacul armat din Cumbria a avut loc pe 2 iunie 2010 în Marea Britanie. Autorul este un fost taximetrist, Derrick Bird, care a omorât 12 persoane în 6 localităţi diferite, a rănit alte 11 şi apoi s-a sinucis.

Sursă Foto: The Guardian

Pe 30 august 2010 Slovacia a fost zguduită de un atac armat în capitală. Un bărbat a început să tragă focuri de armă în cartierul Devínska Nová Ves din Bratislava, mai întâi în interiorul unui imobil şi apoi pe stradă. 8 persoane au murit, inclusiv autorul atacului iar 17 au fost rănite.

 

Sursă Foto: The Guardian

Un alt atac armat a şocat Europa pe 9 aprilie 2011, de data aceasta în Olanda, în mall-ul Ridderhof , la 30 de kilometri de Amsterdam. Un tânăr în vârstă de 24 de ani înarmat cu o puşcă a omorât 6 oameni , a rănit alţi 17 şi apoi s-a sinucis.

Sursă Foto: Cbc.ca

Norvegia a fost în 2011 ţinta unuia dintre cele mai sângeroase atentate din ultima perioadă. Norvegianul Anders Breivik a ucis 77 de persoane pe 22 iulie 2011, într-un atac de la o tabăra de copii din Insula Utoya şi într-un atac cu maşina capcană la sediul guvernului din Oslo.

Sursă Foto: skcentral.com

Cel mai recent atentat a avut loc în Liege, Belgia, pe 13 decembrie 2011. Autorul atacului armat, Nordine Amrani, a omorât cel puţin cinci persoane şi a rănit încă 125 de oameni. Atacul s-a produs în jurul prânzului, în piaţa Saint-Lambert.

Sursă Foto: LeSoir