Atacurile armatei ruse în Doneţk s-au soldat cu 8 morţi şi 14 răniţi în ultimele 24 de ore

Guvernatorul regiunii est-ucrainene Donețk, Pavlo Kirilenko, a raportat că trupele ruse au bombardat mai multe așezări din regiune, în ultimele 24 de ore, astfel că au fost înregistrate alte opt decese în rândul civililor. De asemenea, 14 civili au fost răniţi în timpul bombardamentelor.

04 nov. 2022, 19:00
Atacurile armatei ruse în Doneţk s-au soldat cu 8 morţi şi 14 răniţi în ultimele 24 de ore

Într-un raport publicat vineri dimineaţă, Kirilenko a precizat că cinci oameni au fost ucişi de ruşi la Bahmut, unul în Pokrovsk, unul în Nelipivka şi unul în Krasnohorivka, regiunea Doneţk.

De asemenea, în localitatea Krimki, din raionul Liman, poliţia a descoperit cadavrul unui civil ucis de ruşi în perioada în care satul se afla sub ocupaţie.

De la începutul invaziei la scară largă, în regiunea Doneţk au fost ucişi 1.160 de civili, iar alţi 2.532 au fost răniţi.

Acest bilanţ nu include victimele din Mariupol şi Volnovaha, localităţi aflate sub ocupaţie.

Citeşte şi: Dezastru de imagine pentru Kremlin. Rusia a pierdut în Ucraina, în mai puţin de un an de război, de două ori mai multe avioane decât în zece ani de conflict în Afganistan

Administraţia impusă de ruşi în oraşul ucrainean ocupat Herson a anunţat vineri o interdicţie permanentă de circulaţie, transmite Reuters.

Într-un mesaj video difuzat pe Telegram, guvernatorul adjunct Kiril Stremousov a afirmat că interdicţia este necesară „pentru a ne apăra oraşul de atacuri teroriste” – o referire la ofensiva ucraineană, precizează Reuters.

Anterior, Stremousov făcuse din nou apel la civili să părăsească Hersonul, anunţând că pe linia frontului au fost observate coloane de vehicule ucrainene şi că este posibil un atac.

Citeşte şi: Război în Ucraina. Imagini groaznice, rachetele au lovit un spital din Doneţk