Război în Ucraina. Imagini groaznice, rachetele au lovit un spital din Doneţk

Regiunea a fost una dintre cele patru anexate ilegal de Rusia în septembrie, alături de Luhansk, Herson și Zaporojia.

02 nov. 2022, 17:17

Un spitalul din Doneţk a fost avariat în urma unui bombardament efectuat în timpul nopții, potrivit unui oficial ucrainean citat de Sky News. Un oficial ucrainean a obținut imagini cu distrugerea unui spital din regiunea Doneţk. Emine Dzheppar, de la Ministerul al Afacerilor Externe al Ucrainei, a anunțat pe Twitter despre pagubele suferite de spitalul din Torețk.

Zelenski anunţă risc de foamete mondială şi cere lumii să oprească „pariul teroriştilor pentru iarnă”
Ferestrele au fost sparte și mai multe găuri au apărut în partea laterală a clădirii. Regiunea a fost una dintre cele patru anexate ilegal de Rusia în septembrie, alături de Luhansk, Herson și Zaporojia. Cu toate acestea, Rusia nu controlează în totalitate niciuna dintre cele patru regiuni.

Război în Ucraina. Oraşul Nikopol din sudul Ucrainei şi o localitate din apropiere, situată pe malul râului Dnipro, au fost ţinta unor atacuri aeriene în noaptea de marţi spre miercuri, potrivit autorităţilor ucrainene, citate de CNN.

Război în Ucraina, alertă la frontiere. Cad rachete foarte aproape de România

Atacul asupra celor două oraşe a fost anunţat de Valentyn Reznichenko, şeful administraţiei militare regionale din Dnipropetrovsk.

„Ruşii au terorizat din nou regiunea Nikopol pe parcursul nopţii şi dimineaţa devreme”, a scris Reznichenko, miercuri, pe Telegram. Deocamdată nu au fost raportate victime, iar amploarea pagubelor este în curs de investigare, a adăugat oficialul.

Anterior, Reznichenko a anunţat că apărarea ucraineană a distrus şase drone Shahed-136 în timpul nopţii. Şi reprezentanţii Forţelor aeriene ucrainene au comunicat miercuri faptul că au oprit 12 din 13 atacuri ale ruşilor.