Atacurile la adresa comunității evreiești din Europa se înmulțesc! Aeroporturi și școli evacuate în urma unor alerte cu bombă. Atac cu cocktail-uri Molotov la o sinagogă din Berlin

În timp ce în Orientul Mijlociu războiul dintre armata israeliană și mișcarea teroristă palestiniană Hamas escaladează, în Europa se instalează panica. În ultimele zile, atacurile la adresa comunității evreiești de pe bătrânul continent s-au înmulțit. Mai multe aeroporturi și școli au fost evacuate, în urma unor alerte cu bombă, iar în Berlin o sinagogă a fost atacată cu cocktail-uri Molotov.

18 oct. 2023, 13:59
Atacurile la adresa comunității evreiești din Europa se înmulțesc! Aeroporturi și școli evacuate în urma unor alerte cu bombă. Atac cu cocktail-uri Molotov la o sinagogă din Berlin

Atacurile la adresa comunității evreiești din Europa se înmulțesc! Încă de la primele ore ale dimineții 900 de copii au fost evacuați din Școala Evreiască din Roma, după ce a fost anunțată o alertă cu bombă.

Citește și Alertă cu bombă la Palatul Versailles! Toți turiștii au fost evacuați

Atacurile la adresa comunității evreiești din Europa se înmulțesc!

La fața locului au intervenit mai multe echipe de geniști care au efectuat cercetări în vederea stabilirii cu exactitate dacă a fost sau nu o alarmă falsă.

Mai mult, autoritățile din Roma au decis să ia mai multe măsuri de securitate în vederea împiedicării unor posibile atentate teroriste.

Tensiuni au fost și în Franța, unde nu mai puțin de șase aeroporturi au fost evacuate în urma unor alerte cu bombă. Este vorba despre aeroporturile Lille, Lyon (Bron), Nantes, Nisa, Toulouse, Beauvais.

„Echipele de securitate ale statului se află la fața locului”, au transmis reprezentanții aeroportului.

La Nisa, pe aeroportul Nice Côte d’Azur a fost ridicată alerta.

”Nu a fost nimic grav, a fost doar un protocol de securitate obișnuit, după ce a fost găsit un bagaj abandonat”, au spus reprezentanții aeroportului.

Marți, Palatul Versailles, unul dintre principalele obiective turistice ale Franței, a fost închis, din cauza celei de-a doua alerte de securitate în ultimele patru zile.

Cel mai grav incident dintre toate a avut loc în Berlin, unde sinagoga comunității Kahal Adass Jisroel din cartierul Mitte a fost atacată cocktail-uri Molotov.

„Persoane necunoscute au aruncat două cocktailuri Molotov din stradă”, au transmis reprezentanții comunității, într-o postare pe rețelele de socializare.

La fața locului s-au deplast zeci de polițiști care au blocat întreaga stradă.

„Suntem cu toții șocați de acest atac terorist. Mai presus de toate, familiile din cartierul din jurul sinagogii sunt șocate și neliniștite. Cuvintele devin fapte. Ideologia Hamas de exterminare îndreptată împotriva a tot ceea ce este evreiesc are efect și în Germania”, a declarat Consiliul Central al Evreilor, într-un comunicat.

Complexul de clădiri al comunității Kahal Adass Jisroel din centrul Berlinului găzduiește o sinagogă, o grădiniță, o școală yeshiva, de învățământ superior religios, și un centru comunitar.

Citește și Europa fierbe! Alertă cu bombă lângă Parlamentul European! Mai multe şcoli din vecinătate au fost evacuate