Ataşat militar român, găsit mort într-o cameră de hotel din Republica Mali. Prima reacţie a ministrului Apărării

Colonelul Cornel-Gheoghe Trifu, ataşat militar român în Republica Algeriană, aflat în misiune oficială în Bamako - Republica Mali, a fost găsit mort în camera de hotel din Mali, unde era cazat. Autoritatile au intrat imediat în alerta şi au început o ancheta. Ministrul Apărării Gabriel Leș a declarat la România TV că deja s-au demarat procedurile pentru a afla cauza decesului acestuia, mai ales că nu suferea de vreo boală gravă. După încheierea procedurilor, acesta va fi repatriat. 

RomaniaTV.net
04 mart. 2019, 18:02
Ataşat militar român, găsit mort într-o cameră de hotel din Republica Mali. Prima reacţie a ministrului Apărării

UPDATE. „Din pacate nu avem alte informatii. Dupa autopsie probabil vom stii mai multe. Am demarat demersurile care permit repatrierea dupa cercetare. Din pacate se intampla si astfel de lucruri. Vom vedea care vor fi rezultatele dupa autopsie. Din pacate mai mult de discutii pana nu o sa avem cercetarile nu vom putea spune mai multe”, a spus ministrul Leş la România TV.

„Din primele date, ofiţerul a decedat în cursul acestei dimineţi, din cauze naturale. Cazul este cercetat, conform procedurilor, de autorităţile judiciare maliene. Cauzele decesului vor fi stabilite cu exactitate după efectuarea autopsiei, care se va realiza la Spitalul „Gabriel Toure” din Bamako”, se precizează într-un comunicat al MApN.

Conform sursei citate, colonelul Cornel-Gheorghe Trifu, în vârstă de 51 de ani, activa în Ministerul Apărării Naţionale din anul 1989. Era veteran al teatrului de operaţii Afganistan şi, anterior acreditării ca ataşat român al apărării la Alger, a activat ca ataşat al apărării adjunct al României în Republica Franceză.

A fost decorat cu Ordinul Virtutea Militară în grad de Comandor, cu însemn de război, pentru militari.

El era căsătorit şi avea un copil.

Reprezentanţii MApN au demarat demersurile prin care să fie permisă, după finalizarea procedurilor de cercetare impuse de legislaţia maliană, repatrierea trupului neînsufleţit al militarului, se mai arată în comunicatul citat.

„Conducerea MApN îşi exprimă profundul regret pentru această pierdere şi transmite condoleanţe familiei îndoliate”, se încheie comunicatul citat.