Ataşatul cu afaceri al Ambasadei SUA, despre cazul Mircea Băsescu: Întăreşte independenţa justiţiei

Arestarea fratelui preşedintelui Traian Băsescu "întăreşte independenţa procurorilor şi a sistemului judiciar" şi arată că "oamenii sunt egali în faţa legii", consideră însărcinatul cu Afaceri din cadrul Ambasadei SUA în România, Duane Butcher, citat de stirileprotv.ro.

RomaniaTV.net
01 iul. 2014, 21:08
Ataşatul cu afaceri al Ambasadei SUA, despre cazul Mircea Băsescu: Întăreşte independenţa justiţiei

„Nu comentăm cazuri anume. Vă pot spune însă că acest caz întăreşte independenţa procurorilor şi a sistemului judiciar. Arată că, în această ţară, oamenii sunt egali în faţa legii şi că nici măcar legăturile de familie la cel mai înalt nivel nu vor proteja pe cineva care a comis o infracţiune”, a spus oficialul SUA, într-un interviu acordat stirileprotv.ro.

Mircea Băsescu se află în arest preventiv din data de 20 iunie, când Tribunalul Bucureşti a aprobat cererea procurorilor DNA, însă hotărârea instanţei nu este definitivă.

De asemenea, instanţa a emis un mandat de arestare şi pe numele lui Marian Căpăţînă, cel care a intermediat banii luaţi de Mircea Băsescu de la familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

Noi ÎNREGISTRĂRI în cazul Mircea Băsescu. Cum voia fratele preşedintelui să-l MUTE pe Bercea din penitenciar

În prezent, Mircea Băsescu şi Marian Căpăţînă se află în arestul Poliţiei Capitalei.

Potrivit DNA, în perioada 20 februarie 2011 – 22 februarie 2012, Mircea Băsescu a primit suma de 250.000 de euro de la un denunţător (Florin Anghel), prin intermediul inculpatului Marian Căpăţînă, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea cauzei referitoare la infracţiunea săvârşită de tatăl său (Sandu Anghel), precum şi a altor cereri incidente în respectiva cauză, în scopul de a obţine o hotărâre favorabilă, fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.