Atena: Bătăi între fermieri şi forţele de ordine

Fermieri greci s-au bătut miercuri, în centrul Atenei, cu forţele de ordine, în cursul unui protest faţă de reformele fiscală şi a sistemului de pensii cerute de creditorii internaţionali ai Greciei, relatează Reuters.

RomaniaTV.net
08 mart. 2017, 13:45
Atena: Bătăi între fermieri şi forţele de ordine

Înarmaţi cu bâte, circa 1.300 de fermieri au ajuns la Atena de pe insula elenă Creta. Ei s-au îndreptat spre sediul Ministerului Agriculturii, care fusese înconjurat de autobuze de poliţie.

Spiritile s-au încins când mulţimea a aflat că oficialii au refuzat să discute cu o delegaţie de fermieri, au declarat martori.

Mai mulţi agricultori au încercat să forţeze intrarea în clădire şi au spart geamurile a două autobuze de poliţie parcate. Forţele de ordine au răspuns cu gaze lacrimogene, dispersând mulţimea pe străzile din jur.

La un moment dat, câţiva ofiţeri au fost înconjuraţi de un grup de bărbaţi care au început să le lovească scuturile cu bâte.

Citeşte şi APIA a început luni să plătească subvenţiile pentru animale. Când vor intra banii în conturile fermierilor

Forţele de ordine au rămas la faţa locului, iar unii manifestanţi au aruncat din când în când cu pietre în ele. Un protestar a spart cu pumnul gramul unei maşini de poliţie, după care a băgat un drapel elen în ea.
Magazinele din zonă au fost închise.

La un moment dat, câţiva ofiţeri au fost înconjuraţi de un grup de bărbaţi care au început să le lovească scuturile cu bâte. Forţele de ordine au rămas la faţa locului, iar unii manifestanţi au aruncat din când în când cu pietre în ele. Un protestar a spart cu pumnul gramul unei maşini de poliţie, după care a băgat un drapel elen în ea. Magazinele din zonă au fost închise.