Atentant sângeros. Un kamikaze s-a detonat în faţa ambasadelor, a fost carnagiu

Morţi şi răniţi, după ce un kamikaze s-a aruncat în aer în faţa Ministerului de Externe de la Kabul. În zonă au ambasadele China şi Turcia.

11 ian. 2023, 21:31
Atentant sângeros. Un kamikaze s-a detonat în faţa ambasadelor, a fost carnagiu

Un atentat sinucigaş cu bombă a avut loc miercuri în faţa Ministerului afgan de Externe din Kabul şi a provocat numeroase victime, transmite BBC.

Poliţia a declarat că cel puţin cinci civili au fost ucişi, dar un alt oficial taliban a estimat că numărul victimelor este de 20. O agenţia umanitară italiană prezentă în Kabul a declarat că a primit peste 40 de răniţi, iar numărul victimelor continuă să crească.

Atacul a avut loc în jurul orei locale 16:00 (13:30, ora României), după ce autorul a încercat, fără succes, să intre în clădirea ministerului, au declarat oficialii talibani.

Atentat terorist pe aeroport. Sunt multe victime în urma exploziei
Mai multe ţări, printre care Turcia şi China, au ambasade în zonă. Potrivit unor informaţii, o delegaţie chineză urma să poarte discuţii cu oficialii afgani în interiorul clădirii Ministerului de Externe în momentul atacului.

Niciun grup nu a revendicat deocamdată responsabilitatea pentru atac. Poliţia din Kabul a descris atacul ca fiind unul laş, adăugând într-o declaraţie că autorii vor fi traşi la răspundere.

 

Afganistanul a fost zguduit de zeci de explozii de când talibanii au preluat puterea în 2021, majoritatea revendicate de ramura locală a grupării Stat Islamic, cunoscută sub numele de Statul Islamic – Provincia Khorasan (Isis-K).

Corespondenţii locali spun că talibanii tind să subestimeze numărul victimelor în astfel de incidente.

Demonstraţie de forţă a lui Putin în Ucraina. A trimis „Barosul”, armă capabilă să lanseze mortiere cu un calibru dublu faţă de cele ale NATO