Atentat terorist pe aeroport. Sunt multe victime în urma exploziei

Administraţia condusă de talibani s-a confruntat cu o insurecţie sângeroasă condusă de gruparea militantă Stat Islamic.

01 ian. 2023, 16:24
Atentat terorist pe aeroport. Sunt multe victime în urma exploziei
Atentat în Afganistan

Atentat în Afganistan. O explozie a avut loc duminică la aeroportul militar din Kabul soldându-se cu mai multe victime, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne condus de talibani.

„Astăzi dimineaţă a avut loc o explozie în afara aeroportului militar din Kabul, din cauza căreia mai mulţi cetăţeni ai noştri au fost martirizaţi (ucişi – n.r.) şi răniţi”, a declarat pentru Reuters purtătorul de cuvânt Abdul Nafi Takor, adăugând că sunt în curs de desfăşurare investigaţii.

El nu a precizat natura sau ţinta exploziei.

Atentat sângeros. Sinucigaşul-kamikaze a lăsat un bilet de adio în care critică noul cod penal

Localnicii au declarat că o explozie puternică a fost auzită cu puţin timp înainte de ora 8 dimineaţa în apropierea aripii militare a aeroportului, care este puternic fortificat. Ei au spus că zona a fost izolată de forţele de securitate, iar toate drumurile au fost închise.

Administraţia condusă de talibani s-a confruntat cu o insurecţie sângeroasă condusă de gruparea militantă Stat Islamic, care a vizat în ultimele săptămâni o serie de obiective-cheie din Kabul, inclusiv ambasadele Rusiei şi Pakistanului, precum şi biroul fostului prim-ministru al ţării.

Citeşte şi:

Tragedie în showbiz. A murit chiar în ultima zi a anului, nu a mai apucat Anul Nou. Fiica ei murise în 2003, tot de cancer

Pe 12 decembrie, un atentat revendicat de SI a fost comis de bărbaţi înarmaţi, dintre care unii au fost ucişi, împotriva unui hotel din capitala afgană unde erau cazaţi oameni de afaceri chinezi. Cinci cetăţeni chinezi au fost răniţi în timpul acestui atentat. Unii rezidenţi au sărit pe ferestrele hotelului în încercarea de a scăpa de incendiul care s-a declanşat în timpul atacului.