Atentat cu 38 de morţi produs în timpul unor funeralii, în Pakistan

Cel puţin 38 de persoane şi-au pierdut viaţa şi peste 50 au fost rănite într-un atentat sinucigaş comis joi în timpul unor funeralii în provincia pakistaneză Balucistan

RomaniaTV.net
08 aug. 2013, 12:44
Atentat cu 38 de morţi produs în timpul unor funeralii, în Pakistan

Explozia a avut loc la Quetta, capitala provinciei, în timpul funeraliilor unui responsabil de rang înalt al poliţiei locale, Muhib Ullah.

Acesta fusese ucis în aceeaşi zi, împreună cu cei doi copii ai săi şi un şofer, de către un bărbat înarmat, potrivit unor ziarişti aflaţi la faţa locului.

14 morţi şi în Afganistan

Un atentat a avut loc, tot joi, şi în Afganistan, soldându-se cu moartea a 14 femei şi copii, într-un cimitir. Atentatul coincide cu sărbătoarea Eid al Fitr, ce marchează sfâşitul Ramadanului.

În Afganistan, la fel ca şi în alte ţări musulmane, în timpul acestei sărbători familiile obişnuiesc să viziteze mormintele persoanelor apropiate. Victimele atentatului veniseră la un cimitir din districtul Ghani Khel, în provincia Nangarhar, pentru a aduce un omagiu soţiei decedate a şefului unui trib favorabil guvernului de la Kabul.

Potrivit surselor locale, alte patru persoane au fost rănite în atentat. Respectiva provincie a fost săptămâna aceasta teatrul mai multor explozii şi confruntări între forţele de ordine şi insurgenţii talibani.