Atentat cu bombă la Kabul. Talibanii atacă ambasadele occidentale VIDEO

Numeroase explozii s-au înregistrat, duminică, în capitala Afganistanului, fiind vizate numeroase ambasade occidentale, sediul Parlamentului şi o bază NATO, informează Mediafax. Insurgenţii talibani au ocupat un hotel din centrul oraşului Kabul, în apropierea Palatului prezidenţial, sediului misiunii ONU şi a numeroase ambasade occidentale, afirmă surse locale, citate de CNN.

RomaniaTV.net
15 apr. 2012, 12:13

Un reprezentant al talibanilor a declarat că atacurile vizează ambasade occidentale, sediul Forţei Internaţionale de Asistenţă pentru Securitate (ISAF), sediul Parlamentului afgan, dar şi obiective din provinciile Logar şi Paktia.

Conform CNN, insurgenţii talibani au ocupat un hotel din centrul oraşului Kabul, în apropierea Palatului prezidenţial, sediului misiunii ONU şi a numeroase ambasade occidentale. Corespondenţii CNN au auzit focuri de arme automate, explozii şi atacuri cu grenade, iar incidentele durează de aproximativ o oră. De asemenea, există informaţii despre o serie de atacuri-sinucigaşe în zona aeroportului din Jalalabad (est).

Potrivit CNN, peste zece explozii s-au înregistrat în Kabul, iar schimburile de focuri continuau la o oră după atacurile iniţiale. Ambasada americană din Kabul a anunţat că exploziile continuă în apropierea sediului misiunii diplomatice.

Locuitorii capitalei afgane încearcă să ajungă în zonele de periferie, iar sirenele răsună în cartierul Wazir Akbar Khan.

Conform martorilor, au fost lansate rachete spre sediul Parlamentului afgan şi spre ambasada Rusiei. Din zona ambasadei Germaniei se vede ieşind fum.

Un atac cu grenade a avut loc la un bloc în care locuiesc diplomaţi britanici, iar două rachete au vizat un turn de pază de la ambasada britanică.