Atentat cu bombă lângă o şcoală din Italia. O elevă a murit, iar alţi zece copii au fost răniţi

O explozie provocată de o bombă s-a produs lângă o şcoală din Italia, la Brindisi. O elevă a murit şi alţi zece copii au fost răniţi, dintre care o fată este în stare gravă. Autorităţile cred că este vorba de un atac mafiot şi au ordonat evacuarea tuturor şcolilor din oraşul Brindisi.

RomaniaTV.net
19 mai 2012, 07:47
Atentat cu bombă lângă o şcoală din Italia. O elevă a murit, iar alţi zece copii au fost răniţi

UPDATE: Procurorul din Lecce, Cataldo Motta, a declarat pentru ANSA că s-ar putea să nu fie vorba despre un atentat al mafiei.

Potrivit primelor informaţii, două bombe au explodat în faţa şcolii profesionale „Francesca Falcone” din Brindisi. Dispozitivele ar fi fost ascunse într-un coş de gunoi şi detonate prin telecomandă.

Exploziile au avut loc când elevii veneau la şcoală. O elevă în vârstă de 16 ani a murit pe loc, iar cealaltă se află în stare gravă, dar stabilă. Iniţial se anunţase că ar fi murit şi ea. Potrivit RAI News, în total ar fi vorba despre zece elevi răniţi.

Pompierii au sosit la locul atentatului, iar zona este încercuită. Serviciile speciale antimafia cercetează cazul. Corriere della Sera scrie în ediţia online că ar putea fi vorba despre un atentat mafiot sau anarhist.

Potrivit primelor ipoteze este vorba de o acţiune fără precedent a mafiei, cu o zi înainte de împlinirea a 20 de ani de la asasinarea celebrului magistrat Giovanni Falcone şi a soţiei sale. De altfel, şcoala vizată poartă numele soţiei lui Falcone, iar liceul se află la mică distanţă de Palatul de Justiţie. O manifestaţie antimafie ar fi urmat să aibă loc chiar în faţa şcolii unde a avut loc atentatul.