Atentat cu mașină-capcană în Afganistan. Primul bilanţ: cel puțin 30 de morți și 60 de răniți!

Cel puțin 30 de oameni au fost uciși, vineri seară, în urma unui atentat cu mașină capcană care a avut loc în estul Afganistanului, în apropiere de Kabul. Potrivit bilanțului provizoriu, cel puțin 60 de oameni au fost răniți.

30 apr. 2021, 22:11
Atentat cu mașină-capcană în Afganistan. Primul bilanţ: cel puțin 30 de morți și 60 de răniți!

Atentat cu mașină-capcană în Afganistan. Bilanțul victimelor ar putea, însă, să crească de la o oră la alta. Atacul are loc exact cu o zi înaintea începerii oficiale a retragerii trupelor aliate NATO.

Atentat cu mașină-capcană în Afganistan

Explozia mașinii capcană s-a produs la ora locală 19.00, în Pul-a Alam, capitala provinciei Logar, în apropierea unui spital, potrivit guvernatorului provinciei, Hasibullah Stanekzai, transmit agențiile internaționale de presă. Explozia ar fi vizat o pensiune din oraș în care locuiau zeci de oameni – inclusiv studenți. 40 dintre cei răniți au fost transportați la spital, a anunțat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, potrivit BBC. Forțele de intervenția caută posibili supraviețuitori pe sub dărâmături. Atacul terorist nu a fost încă revendicat.

Explozie în Afganistan. 30 de talibani au murit în timpul unui curs despre fabricarea bombelor

NATO începe la 1 mai retragerea trupelor din Afganistan

România va acţiona în acord cu deciziile aliate referitoare la calendarul retragerii din Afganistan, afirmă ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, după participarea, miercuri, la reuniunea extraordinară comună a miniştrilor de externe şi miniştrilor apărării din statele membre NATO, organizată în format videoconferinţă. „Urmare discuţiilor aliate, miniştrii afacerilor externe şi ai apărării aliaţi au adoptat o Declaraţie comună a Consiliului Nord-Atlantic prin care au decis demararea procesului de retragere a forţelor aliate din Afganistan începând cu 1 mai 2021. Ca unul din cele mai importante state contributoare cu trupe la Misiunea Resolute Support, cu peste 600 de militari dislocaţi în prezent, România va acţiona în acord cu deciziile aliate referitoare la calendarul retragerii”, a scris ministrul Apărării pe pagina sa de Facebook.


loading...
Partenerii noștri