Explozie în Afganistan. 30 de talibani au murit în timpul unui curs despre fabricarea bombelor

Cel puțin 30 de militanți talibani au murit în Afganistan, după o explozie petrecută în timpul unui curs despre fabricarea bombelor și dispozitivelor explozive improvizate, informează New Zealand Herald.

17 feb. 2021, 13:06
Explozie în  Afganistan. 30 de talibani au murit în timpul unui curs despre fabricarea bombelor
30 de talibani au murit în timpul unui curs despre fabricarea bombelor

Explozie în Afganistan. Potrivit agenției afgane Khaama Press, care citează un comunicat al armatei afgane, luptătorii au murit după ce dispozitivele explozive improvizate pe care învățau să le construiască au explodat într-o moschee.

Explozia s-a produs sâmbătă dimineață în satul Qultaq, districtul Dowlatabad, provincia Balkh. Printre luptătorii talibeni morți erau și șase persoane de altă naționalitate. Trupurile cetățenilor străini nu au putut fi identificate din cauza rănilor grave provocate de explozie, se arată în comunicatul armatei afgane.

Militanții se adunaseră pentru a învăța cum să fabrice bombe și dispozitive explozive improvizate de la cei șase cetățeni străini, care ar fi fost experți în domeniu.

Citeşte şi: Atac cu bombă în Afganistan. Trei persoane au murit, printre care un fost jurnalist

Explozie în Afganistan. 30 de talibani au murit

Violențele din Afganistan continuă, în timp ce negocierile de pace purtate în Qatar de luni întregi între talibani și reprezentanții guvernului au stagnat. Totodată, a crescut numărul exploziilor și crimelor la nivel național.

Grupurile locale afiliate organizației Stat Islamic au revendicat o parte din atacuri, însă majoritatea rămân cu autor necunoscut și guvernul afgan le atribuie talibanilor. Insurgenții au negat că sunt responsabili de cele mai multe dintre atacuri, scrie Digi 24.

Guvernatorul adjunct al provinciei Kabul, ucis într-o explozie

Guvernatorul adjunct al provinciei afgane Kabul a fost ucis marţi în capitală în explozia unei bombe care fusese ataşată de maşina sa de atacatori necunoscuţi.

Guvernatorul adjunct al provinciei Kabul, Mahboobullah Moheb, se afla într-un autovehicul care se deplasa prin prin districtul 9 de poliţie din Kabul în momentul exploziei care a făcut două victime, conform Agerpres.

În explozie a fost ucis şi secretarul demnitarului, iar două gărzi de securitate au fost rănite, a precizat purtătorul de cuvânt al ministerului, Tariq Arian.

Atacul nu a fost revendicat deocamdată de nicio grupare militantă.

Tot atunci, poliţia din Kabul a informat că atacatori necunoscuţi au împuşcat mortal un poliţist şi au rănit un altul în zona districtului 12 din capitală.

Este cea mai recentă serie de crime din Afganistan din această lună, care a inclus un procuror guvernamental, care a fost împușcat în timp ce se îndrepta spre locul de muncă.

Jurnaliștii, activiștii și alte personalități politice au fost vizați. Atacatorii folosesc adesea așa-numitele „bombe lipicioase”, care sunt lipite de vehicule de magneți.