Atentat cu maşină-capcană la Beirut, într-un fief al Hezbollah. Cel puţin 22 morţi şi 300 de răniţi

Un atentat cu maşină-capcană s-a produs joi la periferia de sud a Beirutului, fieful Hezollah, aliatul regimului sirian. Cel puţin 22 persoane au fost ucise şi peste 300 rănite în urma exploziei, informează Mediafax.

RomaniaTV.net
15 aug. 2013, 17:08
Atentat cu maşină-capcană la Beirut, într-un fief al Hezbollah. Cel puţin 22 morţi şi 300 de răniţi

„Zece cadavre şi 42 de răniţi au fost transportaţi la spitalul al-Sahel, patru cadavre şi 100 de răniţi la spitalul Rassoul al-Aazam, 50 de răniţi la spitalul Bahman şi alţi 20 la spitalul Borj”, a afirmat ANI, citând surse din cadrul acestor instituţii de la periferia sudică a capitalei libaneze.

Atentatul a fost revendicat într-o înregistrare video difuzată joi de o grupare necunoscută, care se declară ca fiind afiliată rebelilor sirieni. Aceasta afirmă că este un „mesaj” către Hezbollah, care participă la lupte alături de regimul preşedintelui Bashar al-Assad.

Armata a anunţat că atentatul cu maşină-capcană s-a produs la ora locală 18.20 (18.20 ora României) la Roueiss, un sector popular de la periferia şiită.

Gruparea necunoscută şi numită „tovarăşele Aishei Umm al-Mu’minin” (de la numele soţiei favorite a profetului Mahomed), a revendicat atentatul într-o înregistrare video.

„Tu, porcule Hassan Nasrallah, îţi trimitem al doilea mesaj puternic al nostru, pentru că tot nu înţelegeţi”, afirmă un bărbat cu cagulă, citind un comunicat alături de alţi doi bărbaţi înarmaţi.

Noul atentat are loc la o zi după un interviu al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, care a afirmat că partidul său ia măsuri pentru a evita ca atentatul din iulie să nu se repete în fieful său.