Atentat cu multe victime. Teroriştii au atacat hotelul: „O explozie enormă a răsunat cu câteva minute înainte ca atacatorii să pătrundă în forţă”

Gruparea islamistă cu legături cu Al Qaeda, Al-Shabaab, angajată de 15 ani într-o insurgenţă împotriva guvernului federal somalez, a revendicat responsabilitatea pentru atac.

19 aug. 2022, 23:47

Un atentat al islamiştilor radicali din gruparea Al-Shabaab asupra unui hotel din Mogadiscio, unde au fost auzite focuri de armă şi explozii, s-a soldat vineri cu victime, potrivit unor surse din domeniul securităţii şi martorilor, relatează AFP.

Schimburi de focuri susţinute au avut loc la hotelul Hayat din capitala somaleză între forţele de securitate şi jihadişti, care sunt baricadaţi în interiorul hotelului, a declarat pentru AFP responsabilul din domeniul securităţii Abdukadir Hassan.

„O explozie enormă a răsunat cu câteva minute înainte ca atacatorii să pătrundă în forţă în hotel”, a spus sursa citată.

Panică la bordul unei aeronave. Piloții au adormit în timpul zborului și au ratat aterizarea

„Nu avem detalii până în prezent, dar există victime, iar forţele de securitate sunt angajate cu duşmanul care s-a baricadat în interiorul clădirii”, a adăugat el.

Martorii au precizat că o a doua explozie a avut loc la câteva minute după prima, soldându-se cu victime printre salvatori, membri ai forţelor de securitate şi civili care s-au grăbit spre hotel după prima explozie.

„Zona este acum izolată şi au loc schimburi de focuri între atacatori şi forţele de securitate”, a spus un martor.

Gruparea islamistă cu legături cu Al Qaeda, Al-Shabaab, angajată de 15 ani într-o insurgenţă împotriva guvernului federal somalez, a revendicat responsabilitatea pentru atentat.

Două persoane rănite, după ce un individ a deschis focul într-un centru comercial din Suedia
„Un grup de atacatori al Al-Shabaab a intrat cu forţa în hotelul Hayat la Mogadiscio, combatanţii trag la întâmplare în interiorul hotelului”, a scris gruparea într-un comunicat pe un site de internet favorabil.

Combatanţii Al-Shabaab au fost alungaţi din principalele oraşe ale ţării, între care Mogadiscio în 2011, dar rămân implantaţi în vaste zone rurale. În aceste ultime luni, ei şi-au intensificat atacurile