Două persoane rănite, după ce un individ a deschis focul într-un centru comercial din Suedia

Cel puțin două persoane au fost rănite, vineri, după un incident armat care a avut loc la un centru comercial din Suedia.

19 aug. 2022, 23:22
Două persoane rănite, după ce un individ a deschis focul într-un centru comercial din Suedia

Un bărbat a deschis focul la Centrul comercial Emporia, aflat în centrul orașului Malmö, din sudul Suediei, potrivit serviciilor de securitate suedeze.

Autorul atacului, care ar fi minor, a fost imobilizat și reținut de oamenii legii. Martorii spun că au fost trase aproximativ 20 de focuri de armă.

La scurt timp, centrul comercial a fost evacuat, iar perimetrul din jur a fost securizat.

Acum anchetatorii încearcă să afle motivul atacului. Ipoteza luată în calcul în acest moment este cea a unui incident infracţional de tip reglare de conturi.

„Pericolul iminent asupra populației a fost eliminat”, a transmis poliția într-un comunicat de presă. „În prezent, incidentul este considerat legat de lumea infracțională”.

La locul atacului au intervenit numeroase echipaje de poliţie şi ambulanţe. Multe persoane au suferit atacuri de panică din cauza împuşcăturilor.

Astfel de atacuri, comise de bande criminale, au devenit o problemă tot mai mare în Suedia în ultimele decenii, inclusiv în Malmo, al treilea oraș ca mărime al țării. Violența lumii infracționale se numără printre principalele teme de campanie înaintea alegerilor naționale din Suedia din 11 septembrie.

Citește și Panică la bordul unei aeronave. Piloții au adormit în timpul zborului și au ratat aterizarea

Citește și SUA oferă Ucrainei un nou ajutor militar. Ce include cel mai recent pachet de asistență de securitate a lui Joe Biden