Atentat dejucat la Oslo. Geniştii au dezamorsat un dispozitiv exploziv

Autorităţile norvegiene au dejucat, duminică, un atentat la Oslo. Geniştii au detonat controlat un dispozitiv exploziv găsit în centrul capitalei Oslo, la metrou. Un tânăr în vârstă de 17 ani a fost reţinut, însă pentru moment nu se ştie dacă a fost "creierul" operaţiunii sau dacă era doar "cărăuş".

RomaniaTV.net
09 apr. 2017, 16:00
Atentat dejucat la Oslo. Geniştii au dezamorsat un dispozitiv exploziv

Poliția norvegiană a închis un perimetru de securitate sâmbătă seară în jurul unei stații de metrou din capitala Oslo după ce a descoperit un dispozitiv exploziv care în final a fost dezamorsat, iar un supsect a ajuns în custodia autorităţilor.

Şeful Poliţie, Vider Pedersen, a confirmat că dispozitivul, iniţial descris ca „asemănător cu o bombă” era unul exploziv. Contul de Twitter al poliţiei spune că dispozitivul a fost dezamorsat sau neutralizat.

Greonland, zona în care a fost găsită bomba, este un cartier multi-etnic, cu numeroase restaurante şi câteva moschei. La mai puţin de un kilometru de locul unde dispozitivul a fost găsit se află sediul central al poliţiei.

Nivelul de alertă este la nivel „ridicat” în Norvegia ca urmare a atacului terorist comis vineri în Suedia,țara vecină, la Stockholm, soldat cu moartea a patru persoane și rănirea altor 15.