Atentat în Arabia Saudită: Un AMERICAN a fost UCIS cu focuri de armă, iar altul este rănit

Un american a fost ucis cu focuri de armă şi un altul rănit marţi în estul capitalei saudite Riad. Cei doi erau angajaţi ai Vinnell Arabia, un subcontractor al Pentagonului, au anunţat surse oficiale de la Washington citate de Reuters şi AFP, citată de Agerpres.

RomaniaTV.net
14 oct. 2014, 19:45
Atentat în Arabia Saudită: Un AMERICAN a fost UCIS cu focuri de armă, iar altul este rănit

Cei doi americani au devenit ţinta tirurilor în timp ce se aflau la o benzinărie în apropiere de sediul companiei din Riad, a precizat într-un comunicat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de stat Jennifer Psaki. Ambasada Statelor Unite ale Americii a întărit măsurile de securitate în Arabia Saudită, a menţionat aceasta.

Potrivit responsabilei americane, societatea Vinnell Arabia operează în cadrul ‘programelor militare ale Gărzii naţionale saudite’ din Riad.

‘Ne aflăm în strâns contact cu guvernul saudit pentru a continua stabilirea detaliilor şi motivelor’ acestui incident, a mai spus Jennifer Psaki, dând asigurări că Washingtonul ‘evaluează dispozitivul de securitate şi ia toate măsurile adecvate pentru a asigura securitatea angajaţilor misiunii americane’ din capitala saudită, aflată deja sub un nivel ridicat de protecţie.

Citeşte şi CIA utilizează de doi ani o bază aeriană din Arabia Saudită. Presa din SUA a păstrat secretul

Un comunicat al poliţiei saudite citat de media de stat a anunţat că poliţia l-a împuşcat, rănit şi arestat pe unul dintre atacatori, fără a evoca motivele atacului. Conform unei surse aflate la curent cu situaţia, este posibil să fie vorba de răzbunarea unei persoane concediate, notează Reuters.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne saudit a declarat că a fost lansată o anchetă în legătură cu acest atac, primul după mai mulţi ani din Arabia Saudită în care este ucis un occidental. Ultimul caz înregistrat în regat în care atacatori înarmaţi au ucis cetăţeni din Occident datează din 2007, când trei francezi au fost împuşcaţi mortal în nord-vestul ţării. Un grup de bărbaţi acuzaţi că fac parte din reţeaua teroristă Al-Qaida sunt judecaţi la Riad în legătură cu acel atac. Între 2003 şi 2006, Al-Qaida a comis o întreagă serie de atacuri asupra unor ţinte străine şi guvernamentale, soldate cu sute de morţi, mai aminteşte Reuters.