ATENTAT în FRANŢA: Anchetatorii au găsit DRAPELE JIHADISTE şi sticle incendiare în maşina teroriştilor

Mai multe drapele jihadiste, precum şi sticle incendiare au fost găsite de poliţiştii francezi în maşina abandonată de terorişti, pe care ei o folosiseră în masacrul de la redacţia publicaţiei Charlie Hebdo.

08 ian. 2015, 14:51
ATENTAT în FRANŢA: Anchetatorii au găsit DRAPELE JIHADISTE şi sticle incendiare în maşina teroriştilor

În fuga lor, după atentatul de la sediul Charlie Hebdo, atacatorii și-au abandonat vehiculul, un Citroen, în nord-estul Parisului, după ce au lovit o altă mașină, condusă de o femeie. În maşina lor abandonată s-au găsit drapele islamiste şi sticle incendiare.

Cei doi suspecți, frații Cherif și Said Kouachi, fuseseră localizați joi dimineață într-o mașină, pe o șosea în departamentul Aisne, în apropiere de localitatea Villers-Cotteret, în nordul Franței. Forțele de poliție și ale jandarmeriei au fost desfășurate la circa 80 de kilometri de Paris, în zona unde au fost reperați frații Kouachi.

Citeşte şi ISTERIE GENERALĂ după atentatul de la Charlie Hebdo: Mesaje alarmiste şi acte de violenţă în Franţa

”Acest lucru demonstrează pe de o parte radicalizarea lor islamistă, iar pe de altă parte faptul că ei poate au prevăzut și alte acțiuni cu aceste cocteiluri Molotov”, potrivit unor surse din cadrul anchetei asupra atentatului, citate de presa franceză.

Sediul săptămânalului satiric francez Charlie Hebdo a fost, miercuri, ținta unui atac terorist, care a îndoliat întreaga Franță și a ridicat problema libertății de exprimare. 12 persoane au fost ucise, iar 11 au fost rănite, între care patru sunt în stare gravă.