Atentat în Germania. O maşină a intrat în mulţime în timpul unui festival. 52 de persoane, între care şi 18 copii, sunt rănite UPDATE

O mașină a intrat luni în mulţimea de oameni care participa la un carnaval din orașul german Volkmarsen. Presa internaţională anunţă zeci, printre ei şi copii, iar unele persoane rănite sunt în stare gravă.

RomaniaTV.net
24 feb. 2020, 14:20
Atentat în Germania. O maşină a intrat în mulţime în timpul unui festival. 52 de persoane, între care şi 18 copii, sunt rănite UPDATE

UPDATE. Numărul persoanelor rănite după ce o maşină a intrat în mulţime luni la o paradă de carnaval în oraşul german Volkmarsen, landul Hessa, este de 52, printre ei aflându-se 18 copii, a anunţat marţi poliţia locală, care încearcă în continuare să stabilească motivul suspectului. „Există 18 copii printre victime (…) 35 de persoane sunt în tratament spitalicesc şi alte 17 sunt tratate în ambulator şi au putut deja să plece din spital„, a comunicat poliţia din Kassel.

ŞTIREA INIŢIALĂ. O maşină a intrat luni în plin în oamenii care participau la un festival în oraşul german Volkmarsen. Potrivit website-ului de ştiri HNA, martorii afirmă că şoferul a pătruns cu viteză în mulţime. Maşina ar fi parcurs aproximativ 30 de metri prin mulţime, până să oprească.

Cotidianului Bild, citat de Agerpres, anunţă că numărul răniţilor este de peste 30, circa o treime dintre ei fiind în stare gravă. Printre răniţi se află şi copii.

Suspectul a fost reţinut, conform Reuters. Ministerul de Interne din landul Hessa afirmă că el nu este deocamdată apt pentru a fi chestionat. Acelaşi minister menţionează că nu exclude posibilitatea unui atac motivat politic.