ATENTAT în Germania: o mașină a lovit poarta Cancelariei

O maşină a lovit, miercuri, grilajul de la intrarea în sediul Cancelariei germane, la Berlin, potrivit unui jurnalist Reuters.

25 nov. 2020, 12:11

ATENTAT în Germania. Un bărbat care a intrat cu o maşină pe care erau inscripţionate sloganuri în grilajul porţii Cancelariei germane, la Berlin, a fost arestat, a anunţat miercuri poliţia, relatează AFP.  Maşina – un Volkswagen verde-închis -, care nu a cauzat pagube la faţa locului, în centrul capitalei germane, avea inscripţii cu vopsea albă pe caroserie care îndemnau la oprirea ”politicii globalizării” şi care acuză ”voi sunteţi afurisiţii de criminali ai copiilor şi bătrânilor”.

ATENTAT în Germania, la sediul Cancelariei germane din Berlin. O maşină inscripționată cu mesajul ‘Criminali de copii și bătrâni’ a lovit, miercuri, grilajul de la intrarea în sediul Cancelariei germane, la Berlin, potrivit unui jurnalist Reuters, conform Reuters.

ATENTAT în Germania, Cancelarul german Angela Merkel prezidează miercuri o reuniune prin videoconferinţă cu preşedinţii-miniştri ai landurilor în care se discută despre o eventuală prelungire a ”izolării uşoare” aflate în vigoare în Germania, dar şi despre alte măsuri în lupta împotriva pandemiei covid-19.

Germania, noi măsuri pentru sărbători. Maxim zece participanţi la petrecerile de Crăciun

În imagini postate pe reţele de socializare, pe cealaltă parte a maşinii era scris mesajul ”Voi, afurisiţi de criminali de copii şi bătrâni”.

ATENTAT în GermaniaZeci de poliţişti şi pompieri au intervenit la faţa locului. Europa se află în alertă, după ce islamişti au ucis, în ultimele săptămâni, opt persoane la Paris, Nisa şi Viena.

Politia elveţiană a identificat o femeie drept o jihadistă cunoscută, care a rănit la gât cu cuţitul o persoană şi a prins de gât altă persoană la un magazin din Lugano, în cantonul Ticino.

În urmă cu patru ani, un solicitant de azil tunisian, a cărui cerere a fost respinsă, a furat un camion şi a intrat cu el într-o piaţă aglomerată de Crăciun, un atac soldat cu 11 morţi şi zeci de răniţi.

Sediul Cancelariei, un imobil postmodernist, se află de cealaltă a unei pieţei faţă de sediul Reichstagului, într-o zonă izolată.

Germania îşi reduce prezenţa militară în provincia afgană Kunduz, controlată de talibani

Germania îşi reduce prezenţa militară în provincia Kunduz din nordul Afganistanului, controlată de talibani, unde trupele germane au oferit ani de zile consultanţă forţelor afgane în luptele cu insurgenţii, transmite Reuters.

Măsura a fost planificată de misiunea NATO din Kabul încă de la sfârşitul verii şi nu este o reacţie la anunţul de săptămâna trecută al Statelor Unite, referitor la reducerea forţele din Afganistan, de la 4.500 la 2.500 de militari, până la jumătatea lunii ianuarie, a declarat un purtător de cuvânt al Comandamentului pentru Operaţiuni Mixte al Germaniei.


loading...