Atentat în Libia: O maşină-capcană a explodat în faţa unui spital ucigând copii şi adulţi

Cel puţin 15 persoane, între care şi copii, au fost ucise, după ce o maşină-capcană a explodat în faţa unui spital din Benghazi. 

RomaniaTV.net
13 mai 2013, 20:25

Atentatul cu maşină-capcană s-a produs în parcarea unui mare spital din Benghazi, Al Jala, care este o unitate de urgenţe. Potrivit oficialităţilor libiene citate de Al Jazeera, cantina unităţii medicale şi mai multe clădiri au fost complet distruse.

Cel puţin 15 persoane, între care mai mulţi copii au fost ucise de exploza maşinii-capcană, iar 30 de persoane au fost grav rănite. Potrivit televiziunii Al Jazeera, medicii spitalului au spus că din cele 30 de persoane ucise de explozie, numai una singură a fost recuperată cu corpul întreg, toate celelalte cadavre ajungând bucăţi din cauza suflului exploziei.

Benghazi a fost scena unora dintre cele mai sângeroase atentate din Libia, care au vizat şi străini, după asasinarea liderului dictatorului libian, între care şi atentatul de la Consulatul american, căruia i-a căzut victimă chiar ambasadorul american în Libia, Chris Stevens.