Atentat înfiorător comis de o femeie, care s-a aruncat în aer. A omorât trei profesori şi pe şoferul acestora

Trei profesori chinezi și un șofer uciși într-un atac sinucigaș cu bombă în apropierea unui centru de limba chineză din cel mai mare oraș din Pakistan, Karachi.

27 apr. 2022, 17:37
Atentat înfiorător comis de o femeie, care s-a aruncat în aer. A omorât trei profesori şi pe şoferul acestora

O femeie sinucigașă este responsabilă de atacul de la Karachi, în care patru persoane au fost ucise. Aceasta s-a aruncat în aer în apropierea unui centru de învățare a limbii chineze, din cel mai mare oraș din Pakistan, marți, ucigând trei profesori de limba chineză și pe șoferul acestora.

Potrivit ministrului de Interne pakistanez, Rana Sana Ulah, cei patru se aflau într-o dubă, lângă Institutul Confucius de la Universitatea din Karachi, când explozia a aruncat în aer vehiculul.

Citeşte şi Atentat cu bombă în Turcia, la trecerea unui autobuz. Dintre cei 30 de pasageri, cel puţin unul a murit VIDEO

Imaginile de pe camerele de supraveghere distribuite de poliție arată o femeie îmbrăcată într-o burqa, care se detonează în fața institutului.

Armata de Eliberare Baloch (BLA), un grup separatist militant din provincia sud-vest a Pakistanului, Balochistan, a revendicat atacul. BLA a transmis într-o declarație că Institutul Confucius a fost vizat pentru că era „un simbol al expansionismului economic, cultural și politic chinez”.

Un al patrulea profesor de chineză a fost și el rănit în explozie, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe chinez. „Sângele poporului chinez nu ar trebui vărsat în zadar, iar cei din spatele acestui incident vor plăti cu siguranță prețul”, a spus ministerul într-un comunicat, solicitând o anchetă amănunțită în Pakistan.

Citeşte şi Atentat sângeros lângă Tel Aviv. Cinci persoane au fost ucise, împuşcate la întâmplare de un palestinian din Cisiordania VIDEO

China este un partener apropiat al Pakistanului și cea mai mare sursă de sprijin militar și economic al acesteia. Dar, în ultimii ani, atacurile teroriste care vizează cetățenii chinezi și interesele acestora în Pakistan au supărat Beijingul. Anul trecut, 13 persoane, inclusiv 9 cetățeni chinezi, au fost ucise într-o explozie care a lovit un autobuz ce transporta ingineri chinezi la un șantier hidroelectric din nordul Pakistanului.