ATENTAT la adresa preşedintelui Ucrainei: Dispozitiv exploziv, descoperit aproape de reşedinţa lui Poroşenko

Un dispozitiv exploziv a fost descoperit în apropiere de reşedinţa preşedintelui ucrainean, Petro Poroşenko, de către paza prezidenţială, a afirmat sâmbătă o sursă din domeniul securităţii, citată de agenţia Reuters, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
14 iun. 2014, 12:56
ATENTAT la adresa preşedintelui Ucrainei: Dispozitiv exploziv, descoperit aproape de reşedinţa lui Poroşenko

Un dispozitiv exploziv, de fabricaţie artizanală, a fost descoperit în apropierea unei intrări în Administraţia prezidenţială ucraineană în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, a indicat agenţia UNIAN, referindu-se la serviciile ucrainene de protecţie a funcţionarilor statului, transmite RIA Novosti.

Potrivit unor informaţii prealabile, dispozitivul era format din mai multe grenade F-1 şi RGD, precum şi din submuniţii suplimentare şi un telefon mobil.

Bărbatul care a plasat dispozitivul exploziv a fost văzut, dar a reuşit să fugă, fără să mai aibă timp să pună dispozitivul în stare operaţională.

VEZI ŞI Peste 200 de morţi în Ucraina, de la începutul operaţiunilor armatei în estul ţării

O sursă din domeniul securităţii, citată de Reuters, a afirmat la rândul său că dispozitivul, ”foarte puternic”, conţinea ”cinci grenade şi un kilogram de piuliţe de metal”. El era plasat în apropiere de poarta pe unde intră maşinile prezidenţiale.

Administraţia prezidenţială ucraineană nu a difuzat încă nici un comunicat.

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, care a câştigat alegerile din 25 mai, a depus jurământul săptămâna trecută. Predecesorul său, Viktor Ianukovici, a fost înlăturat din funcţie în februarie, după protestele de la Kiev, şi guvernul se confruntă cu o rebeliune din partea separatiştilor proruşi în estul ţării.