Atentat la Ankara: Statul Islamic, suspectul nr.1

Autoritățile turce consideră gruparea jihadistă Statul Islamic ca fiind suspectul numărul unu în cazul dublului atentat sinucigaș comis sâmbătă la Ankara și care s-a soldat cu cel puțin 97 de morți, a declarat luni premierul turc Ahmet Davutoglu.

RomaniaTV.net
12 oct. 2015, 12:51
Atentat la Ankara: Statul Islamic, suspectul nr.1

‘Având în vedere modul în care a fost comis acest atac, considerăm investigațiile asupra Daech (acronimul arab al Statului Islamic) ca fiind prioritatea noastră’, a afirmat șeful guvernului de la Ankara în cadrul unui interviu acordat canalului de informații NTV.

Citeşte şi Momentul exploziei de la Ankara, surprins de o cameră video. Imagini şocante de la faţa locului VIDEO

Premierul turc a precizat în același timp că alegerile legislative din Turcia, programate pentru 1 noiembrie, vor avea loc la data stabilită, în pofida acestui atentat. ‘Oricare ar fi circumstanțele, alegerile vor avea loc’, a declarat Davutoglu în același interviu.

Citeşte şi Orhan Pamuk îl critică pe Recep Tayyip Erdogan după atentatul de la Ankara

Două explozii succesive s-au produs sâmbătă în apropierea gării centrale din Ankara, fiind vorba de un dublu atentat sinucigaș, cel mai sângeros comis vreodată în Turcia, ultimul bilanț indicând 97 de morți și 507 răniți. Atentatul a vizat o manifestație organizată de sindicate, partide și ONG-uri apropiate cauzei kurde, pentru a denunța reluarea confruntărilor dintre forțele de securitate turce și rebelii kurzi.