Atentat la birourile ONU. Este STARE DE URGENŢĂ de la miezul nopţii

În atac a fost ucis un poliţist afgan care păzea clădirea, iar mai mulţi alţi poliţisşti au fost răniţi, precizează misiunea ONU.

30 iul. 2021, 19:37
Atentat la birourile ONU. Este STARE DE URGENŢĂ de la miezul nopţii

Atentat în afganistan. Birourile ONU din Herat, un oraş important în vestul Afganistanului, au fost atacate vineri, într-o zonă în care talibani luptă împotriva forţelor afgane, anunţă Misiunea ONU în Afganistan (UNAMA), care condamnă acest atac, în care a fost ucis un poliţist afgan, relatează AFP.

”Acest atac, la intrarea într-o clădire ONU, identificată în mod clar, a fost comis de către elemente antiguvernamentale”, denunţă UNAMA.

În atac a fost ucis un poliţist afgan care păzea clădirea, iar mai mulţi alţi poliţisşti au fost răniţi, precizează misiunea ONU.

Atentat în Afganistan, zece morţi de la organizaţia caritabilă promovată de Prinţesa Diana. Statul Islamic a revendicat atacul
Forţele afgane au respins joi un atac al talibanilor în apropiere de Herat, mare oraş din vestul Afganistanului situat în vecinătatea frontierei cu Iranul şi al treilea din Afganistan ca număr de locuitori, au anunţat autorităţile locale, notează AFP.

Insurgenţii afgani au cucerit recent mai multe districte din provincia Herat, precum şi două posturi de frontieră situate în zonă, cel de la Islam Qala, principalul punct de trecere cu Iranul, şi cel de la Torghundi, cu Turkmenistanul.

„Combatanţii talibani au lansat noaptea trecută atacuri în apropierea oraşului Herat, în special în districtul Guzara”, la aproximativ 15 kilometri sud de centrul oraşului Herat, reşedinţă de provincie având circa 600.000 de locuitori, a declarat pentru AFP Jailani Farhad, purtătorul de cuvânt al guvernatorului provinciei.

Alte lupte au avut loc în districtul Karukh, în estul provinciei.

„Din fericire, atacurile lor au fost respinse de forţele afgane de securitate”, a continuat Jailani Farhad, adăugând că ciocniri sporadice continuă în districtul Guzara.

Potrivit unui corespondent al AFP, forţele afgane şi miliţiile lui Ismail Khan, un puternic şef militar care se opune talibanilor, s-au desfăşurat în jurul Heratului.

Stare de urgenţă pe timpul nopţii în Afganistan
Purtătorul de cuvânt al guvernatorului a declarat că patru membri ai forţelor afgane de securitate au fost ucişi în lupte la circa 5 kilometri de limitele oraşului.

El a afirmat că între 30 şi 40 de talibani şi-au pierdut viaţa în două teatre de luptă, fără ca aceste date să poată fi verificate din surse independente.

Ismail Khan, un şef militar din războiului afgan care a luptat împotriva forţelor de ocupaţie sovietice, apoi contra regimului taliban (1996-2001), a promis la începutul lui iulie să pună mâna pe arme împotriva celor din urmă pentru a contracara înaintarea lor în provincia Herat, bastionul său.


loading...
Partenerii noștri