Atentat în Afganistan, zece morţi de la organizaţia caritabilă promovată de Prinţesa Diana. Statul Islamic a revendicat atacul

Statul Islamic a ucis 10 angajaţi ai unei organizaţii britanice de caritate în Afganistan. Un supravieţuitor a povestit că atacatorii au întrebat mai întâi dacă vreunul provine din grupul etnic Hazara.

10 iun. 2021, 10:13
Atentat în Afganistan, zece morţi de la organizaţia caritabilă promovată de Prinţesa Diana. Statul Islamic a revendicat atacul

Atentat în Afganistan. O organizaţie caritabilă britanică care are ca scop eliminarea minelor terestre a promis că va continua să lucreze în Afganistan, deşi a suferit o pierdere considerabilă marţi noapte, când oameni armaţi au ucis 10 angajaţi într-un atac nocturn pentru care Statul Islamic (IS) şi-a revendicat responsabilitatea.

Militanţii mascaţi au intrat în zona de acţiune a organizaţiei Halo Trust, în provincia Baghlan, din nordul Afganistanului. Organizaţia caritabilă, care a devenit cunoscută pentru prima dată în anii 1990, când a fost una dintre cauzele preferate ale prinţesei Diana, a declarat că îşi va continua activitatea indiferent de consecinţe.

Un supravieţuitor a povestit că atacatorii au întrebat mai întâi dacă vreunul provine din grupul etnic Hazara.

„Nimeni nu a răspuns”, a spus supravieţuitorul. Apoi, oamenii înarmaţi l-au ales şi l-au împuşcat pe liderul campusului, înainte să dea ordin ca să-i „omoare pe toţi”.

„Când au deschis focul, am încercat cu toţii să scăpăm. Unii au fost ucişi, iar alţii, ca mine, au fost răniţi”, povesteşte omul.

Incendiu la spital Covid 19, trei pacienţi au murit. Focul a fost declanşat de un ventilator VIDEO
Atentat în Afganistan Organizaţia de caritate britanico-americană a declarat că 10 angajaţi, toţi afgani, au fost împuşcaţi. Alţi 16 au fost răniţi.

James Cowan, un fost general al armatei britanice care conduce acum organizaţia caritabilă, a declarat pentru BBC că atacatorii ”au ucis cu sânge rece”. Cowan a completat: „Zece dintre oamenii mei au fost ucişi şi 16 au fost răniţi grav. Gândurile mele sunt în mod evident la familii şi la cei dragi ai celor îndureraţi şi răniţi.

Acesta este un incident oribil, cel mai grav din istoria Halo Trust. Este foarte trist, dar suntem aici pentru Afganistan. Am fost în Afganistan cu mulţi ani înainte de 11 septembrie şi vom fi aici mulţi ani după retragerea internaţională”.

Atentat terorist. Cel puţin zece morţi după ce un atacator sinucigaş a detonat bomba în piaţă


loading...
Partenerii noștri