Atentat la Bogota asupra fostului ministru de Interne columbian. Cinci morţi şi 17 răniţi

Atentatul s-a produs în centrul comercial al capitalei columbiene. Fostul ministru de Interne, Fernando Londono, a fost rănit dar este în afara oricărui pericol.

RomaniaTV.net
15 mai 2012, 19:48
Atentat la Bogota asupra fostului ministru de Interne columbian. Cinci morţi şi 17 răniţi

Bomba ce l-a vizat pe fostul ministru de Interne columbian a fost lansată din mers, „de către o persoană care se afla într-un mijloc de transport în comun”, după cum a informat primarul Bogotei, Gustavo Petro.  Preşedintele Juan manuel Santos a precizat că Fernando Londono, care se afla în vehiculul său blindat, a fost rănit, dar că nu este în pericol şi se află la spital, starea lui fiind „stabilă”. 

„Din fericire, Londono (78 de ani) este într-o stare stabilă, la spital. Şoferul său şi un agent de poliţie au fost ucişi”, a adăugat Santos care „a condamnat într-o manieră vehementă” acest atentat car, după toate aparenţele, a fost comis de gherilele columbiene FARC.

„Nu ştiu care este scopul acestui atentat, dar fiţi siguri că Guvernul nu se va lăsa destabilizat de acte teroriste”, a declarat şeful statului. „Terorismul nu ne va intimida. Din contră, ne încurajează să mergem mai departe”.

„Conform informaţiilor noastre, cinci persoane au fost ucise şi 17 rănite”, a declarat Carlos Giraldo, un oficial al delegaţiei columbiene a Crucii Roşii.

Ultimul atentat care a avut loc în Bogota a fost pe 12 august 2010, la două zile după învestitura lui Santos, şi s-a soldat cu rănirea a nouă persoane.

Gherilele columbiene au fondat în 1964 gruparea FARC, care numără încă 9.200 de combatanţi refugiaţi în regiunile rurale ale ţării, după ce au fost alungaţi din oraşe, în anul 2000, în urma unor conflicte militare care au redus efectivele lor la jumătate, în zece ani.