ATENTAT la NISA. Premierul francez afirmă că ucigaşul este un TERORIST islamist radical

Șoferul tunisian care a intrat într-o mulțime joi seară la Nisa (sud-estul Franței), făcând cel puțin 84 de morți, este un "terorist având probabil legături cu islamismul radical", a declarat vineri prim-ministrul francez Manuel Valls, informează AFP și Reuters.

15 iul. 2016, 19:47
ATENTAT la NISA. Premierul francez afirmă că ucigaşul este un TERORIST islamist radical

„Este un terorist având probabil legături cu islamismul radical într-un fel sau altul… Da, este un act terorist și vom vedea care sunt legăturile cu organizațiile teroriste și cine sunt complicii”, a afirmat Valls la canalul de televiziune France 2.

Mohamed Lahouaiej-Bouhlel a intrat în mulțime în seara zilei naționale, provocând groază în Franța deja lovită de două atentate jihadiste în 2015.

Printre altele, prim-ministrul Manuel Valls a negat orice breșă de securitate în atentatul de la Nisa, în timp ce camionul utilizat de autor a putut intra pe Promenade des Anglais, o zonă pietonală renumită pe malul Mediteranei, în seara zilei naționale.

Citeşte şi ATENTAT la NISA. Procurorul Parisului: Este un ATENTAT, un act de TERORISM. Cine îl va revendica

Dispozitivul de securitate pentru focul de artificii din 14 iulie a fost „același” ca la carnavalul de la Nisa și la fel ca la Euro (campionatul european) de fotbal, care s-a desfășurat parțial în orașul de pe Coasta de Azur, a declarat Valls la canalul televiziune France 2.

Valls s-a declarat de asemenea „convins” că Franța va câștiga războiul împotriva terorismului și a islamismului radical.