Atentat la Stockholm: Cine este eroul care a salvat sute vieţi. Doar zece minute l-au salvat şi pe el de la moarte UPDATE

Santiago Cueva, un agent de securitate în vârstă de 27 de ani, a reuşit să salveze multe vieţi, vineri, în atentatul terorist de la Stockholm.

10 apr. 2017, 15:29

UPDATE: Curtea districtuală din Stockholm îl va audia marți pe Rakhmat Akilov, considerat de poliție ca fiind autorul atacului de vineri, din capitala Suediei, adică șoferul care a intrat cu un camion în pietonii de pe o arteră comercială, a omorât patru oameni și a rănit 15, transmite Xinhua.

Agentul Cueva a fost cel care a avut curajul să blocheze cu camioneta lui camionul ucigaş care a curmat viaţa a patru persoane şi a rănit 14.

Cueva se afla în camionul lui, în faţa magazinului Ahlens, situat pe principala arteră comercială a oraşului, când a văzut un camion care venea cu viteză mare şi care, ulterior, a lovit mai mulţi oameni, unii fiind omorâţi, iar alţii, răniţi, potrivit Daily Mail.

Agentul şi-a dat repede seama ce urma să se întâmple, după ce a văzut camionul mergând cu viteză şi a intervenit, blocând vehiculul teroristului cu maşina lui de securitate.

„Eram convins că vrea să atace Parlamentul. Îl văzusem cum venea cu viteză, iar camionul lui se izbea de stâlpii şi jardinierele ce mărgineau trotuarul. Am văzut apoi şi oameni zburând în aer după ce fuseseră lovit de camionul teroristului”, a mai povestit el, precizând că Parlamentul se afla la o distanţă de aproximativ 500 de metri de la locul în care a început, practic, atacul.

Citeşte şi ATENTAT la Stockholm. Autorul urma să fie deportat. Anchetatorii au mai reţinut 7 persoane

Teroristul a pierdut dintr-o dată controlul volanului şi s-a proiectat cu vehiculul său în magazinul Ahlens.

„Nu mă consider a fi un erou. Mi-am făcut doar datoria” (…) Mi-am dat însă seama că, de fapt, el voia să omoare cât mai mulţi oameni”, a explicat curajosul agent de securitate originar din Ecuador, care s-a stabilit în Suedia în 1996.

Cueva a mai dezvăluit că a avut o soartă norocoasă, dar este foarte impresionat de faptul a scăpat viu şi nevătămat dintr-o pură î’mntâmplare a fost o chestiune de minute. „Mă tot gândesc la faptul că eu şi colegii mei care suntem în viaţă s-a datorat numai norocului. Fuseserăm împreună la masa de prânz şi am mai stat vreo 10 minute în plus decât de obicei (…) Dacă nu am fi stat mai mult, am fi fost, poate, în mijlocul străzii când venea camionul. Acele zece minute mi-au salvat viaţa!”…