Atentat sinucigaş, cel puţin 19 persoane au murit după ce un taliban s-a aruncat în aer la Kabul VIDEO

Videoclipurile postate pe reţelele sociale şi fotografiile publicate de presa locală arată victime însângerate transportate de la locul exploziei.

30 sept. 2022, 09:30
Atentat sinucigaş, cel puţin 19 persoane au murit după ce un taliban s-a aruncat în aer la Kabul VIDEO

Cel puţin 19 persoane au fost ucise şi alte 27 rănite într-un atentat sinucigaş vineri dimineaţa, într-un centru educaţional din Kabul, Afganistan, care pregăteşte elevii pentru examenele de admitere la universitate, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei, relatează AFP.

Raed Arafat, despre reacţia României pentru un atac nuclear în Ucraina. „E normal să ne pregătim pentru orice scenariu!”

”Elevii se pregăteau pentru un examen când un atacator sinucigaş s-a aruncat în aer în acest centru educaţional. Din păcate, 19 persoane au murit şi alte 27 au fost rănite”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Khalid Zadran.

Acest centru educaţional pregăteşte elevii pentru examenele de admitere la universitate. Echipele de securitate sunt la faţa locului, natura atacului şi detaliile victimelor urmând a fi comunicate ulterior.

”Atacarea ţintelor civile dovedeşte cruzimea inumană a inamicului şi lipsa standardelor morale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului afgan de Interne, Abdul Nafy Takor.

Vladimir Putin a semnat, în miez de noapte, decretele de recunoaştere a independenţei regiunilor Herson şi Zaporojie

Videoclipurile postate pe reţelele sociale şi fotografiile publicate de presa locală arată victime însângerate transportate de la locul exploziei.

Pe 20 aprilie, cel puţin şase persoane au fost ucise şi alte douăzeci şi patru au fost rănite în două explozii care au lovit o şcoală de băieţi din acelaşi cartier din vestul capitalei. Dasht-e-Barchi a fost lovit în ultimii ani şi de la revenirea la putere a talibanilor de mai multe atacuri revendicate de EI-K, filiala regională a grupării Stat Islamic, care îi consideră pe hazari eretici.

Afganistan – Talibanii au tras focuri de armă în aer pentru a dispersa o manifestaţie în sprijinul femeilor iraniene

Talibanii au tras focuri de armă în aer, joi, pentru a dispersa o adunare a femeilor, organizată în faţa ambasadei Iranului de la Kabul în sprijinul femeilor iraniene din ţara lor de mai multe zile, au constatat jurnaliştii de la AFP.

Scandând „Femeie, viaţă, libertate”, un număr de 25 de femei au manifestat timp de aproximativ 15 minute pe stradă, în faţa ambasadei iraniene, înainte de a fi împrăştiate cu focuri trase în aer de talibanii postaţi în faţa clădirii. De asemenea, au încercat să le lovească pe cele care demonstrau cu patul puştii.

„Iranul se ridică, acum e rândul nostru”, „Din Kabul în Iran, spune nu dictaturii!”, au scandat manifestantele din spatele pancartelor pe care talibanii le-au smuls din mâini.  Femeile, dintre care unele şi-au ascuns faţa în spatele ochelarilor de soare şi al măştilor chirurgicale, au strâns resturile pentru a face bile de hârtie şi le-au aruncat în faţa talibanilor.

De asemenea, talibanii le-au ordonat jurnaliştilor să şteargă filmările şi fotografiile de la manifestaţie. Manifestaţiile au loc în fiecare seară din 16 septembrie, data la care tânăra Mahsa Amini a murit în spital, la trei zile de la arestarea ei la Teheran pentru nerespectarea codului vestimentar strict pentru femeile din Republica islamică Iran, care trebuie să-şi acopere părul în public.