Atentat sinucigaş în grup, în Pakistan. Atacul a vizat un tribunal şi s-a soldat cu morţi şi răniţi

Un grup de terorişti sinucigaşi a încercat să se detoneze, marţi, în faţa unui tribunal din nord-vestul ţării.  Şapte persoane şi-au pierdut viaţa în acest atac şi aproximativ 20 sunt rănite, între acestea numărându-se şi poliţişti. 

21 feb. 2017, 10:42
Atentat sinucigaş în grup, în Pakistan. Atacul a vizat un tribunal şi s-a soldat cu morţi şi răniţi

Atacul a fost revendicat de către o grupare talibană. Trei dintre atacatorii sinucigaşi  au vizat tribunalul din oraşul Tangi, în districtul Charsadda. Unul dintre terorişti şi-a detonat vesta chiar la poarta principală a instituţei, în timp ce poliţiştii i-au împuşcat mortal pe ceilalţi doi terorişti sinucigaşi, înainte ca aceştia să se detoneze, a declarat şeful Poliţiei regionale, Sohail Khalid, citat de time.com.

Khalid a mai spus că în atacul de marţi au fost rănite aproximativ 20 persoane, între acestea aflându-se şi poliţiştii care păzeau intrarea în tribunal. Răniţii au fost transportaţi ulterior la spital.

Gruparea Jamaat-ul-Ahrar a revendicat atentatul de la tribunal printr-un SMS trimis redacţiei Associated Press. 

Citeşte şi Peste 100 de terorişti au fost ucişi în Pakistan, în urma operaţiunilor de securitate după atentatul de joi

Pakistanul este în război cu grupările islamiste de peste un deceniu. Recent, acestea au lansat ofensive majore împotriva fortăreţelor din regiunile tribale de-a lungul graniţei cu Afganistanul, însă insurgenţii continuă atacurile.

Săptămâna trecută, peste o sută de oameni şi-au pierdut viaţa într-o serie de atacuri ale militanţilor islamişti comise în toată ţara, săptămâna trecută. Atacurile au fost revendicate de grupări ialsmiste diferite.