Peste 100 de terorişti au fost ucişi în Pakistan, în urma operaţiunilor de securitate după atentatul de joi

Peste 100 de terorişti au fost ucişi în ultimele 24 de ore de către Armata pakistaneză, în urma operaţiunilor de securitate ce au fost întreprinse după atentatul de joi în care peste 80 de persoane au decedat, informează The Independent.

17 feb. 2017, 19:34
Peste 100 de terorişti au fost ucişi în Pakistan, în urma operaţiunilor de securitate după atentatul de joi

General maiorul Ais Ghafoor a declarat că raidurile sunt în curs de-a lungul întregului stat pakistanez, inclusiv în provincia Punjab, unde mai mulţi militanţi au decedat în urma conflictelor armate, din ultimele zile.

Un purtătorul de cuvânt al şefului Statului Major General al Armatei a declarat că forţele armate pakistaneze vor acţiona împotriva ”tuturor tipurilor de ameninţări”.

”Naţiunea trebuie să aibă încredere completă în forţele lor de securitate”, a adăugat acesta.

Citeşte şi Cinci „terorişti” eliminaţi în operaţiuni ale forţelor de securitate în Tunisia

Potrivit autorităţilor, au fost făcute o serie de arestări, agenţiile de informaţii lucrând la anchetarea celulelor teroriste ale organizaţiei Stat Islamic, Mişcării Talibanilor şi al-Qaidei.

Un terorist s-a aruncat în aer, joi, într-un templu sufist din sudul Pakistanului, omorând peste 80 de persoane şi rănind alte 150, atentatul fiind revendicat de organizaţia teroristă sunnită Stat Islamic.

Atentatul a avut loc la Templul sufist „Lal Shahbaz Qalandar” din orăşelul pakistanez Sehwan Sharif.