Atentat sinucigaş într-o zonă aglomerată, sunt cel puţin 40 de morţi şi 60 de răniţi

Cel puţin 40 de persoane au fost ucise, iar alte 60 rănite, într-un atentat sinucigaş la o adunare religioasă care sărbătorea naşterea profetului Mahomed marţi, la Kabul, au anunţat oficiali afgani, relatează AFP.

RomaniaTV.net
20 nov. 2018, 14:42
Atentat sinucigaş într-o zonă aglomerată, sunt cel puţin 40 de morţi şi 60 de răniţi

Cel puţin 40 de persoane au fost ucise, iar alte 60 rănite, în urma unei explozii provocate în apropierea unui salon de nunţi din capitala afgană Kabul, a informat marţi Ministerul de Sănătate.

„Explozia s-a produs la sala de nunţi Uranus, unde se reuniseră ulema pentru a celebra în această zi naşterea profetului”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al poliţiei de la Kabul, Basir Mujahid.

„Am informaţii confirmate că 40 de persoane au fost ucise”, a mai spus Mujahid.

Ministerul Apărării a confirmat informaţia, subliniind că „ulema veniţi din toată ţara şi din public participă la ceremonie” în sala de nunţi.

Până în prezent atentatul nu a fost revendicat, notează Reuters. Acesta reprezintă cel mai mare atac produs în capitala afgană în ultimele luni. Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Sănătate, Wahid Majroh, a informat că mai mulţi clerici se aflau la o reuniune a Consiliului liderilor tribali, pentru a sărbătorii ziua de naştere a Profetului musulman Mahomed.