Atentat sinucigaş, ISIS a revendicat carnagiul. Sunt cel puţin zece morţi

Atacul a omorât cinci civili şi cinci combatanţi ai Forţelor Democratice Siriene (FDS), alianţă kurdo-arabă susţinută de Washington care a eliberat oraşul de sub controlul SI în octombrie 2017, potrivit OSDO.

RomaniaTV.net
02 iun. 2019, 05:33
Atentat sinucigaş, ISIS a revendicat carnagiul. Sunt cel puţin zece morţi

Cel puţin zece persoane şi-au pierdut viaţa sâmbătă într-un atentat sinucigaş cu o maşină capcană în oraşul Raqqa, fostă „capitală” a grupării Stat Islamic (SI) în nordul Siriei, a ţării, a relatat Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), citat de AFP.

Atentatul, care nu a fost revendicat deocamdată, a fost precedat de explozia unei bombe într-un alt cartier al oraşului care a făcut răniţi, a făcut cunoscut OSDO, în contextul în care SI desfăşoară frecvent atacuri sângeroase în fostul său bastion.

„Atentatul cu maşină capcană a vizat o opoziţie a FDS”, a precizat directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane, care a adăugat că s-au înregistrat şi 20 de răniţi.

Atacul s-a produs la intersecţia „al-Naim” (paradis, în arabă). În această piaţă SI efectua decapitările şi alte atrocităţi când ţinea oraşul sub control. În perioada respectivă, piaţa se numea „intersecţia infernului”.

La 9 aprilie, 13 persoane, în majoritate civili, şi-au pierdut viaţa într-un dublu atentat cu bombă revendicat de SI.

FDS au anunţat la 23 martie înfrângerea califatului autoproclamat al grupării Stat Islamic în Siria, după cucerirea ultimului teritoriu deţinut de jihadişti în această ţară.