ATENTAT TERORIST BARCELONA. A fost prins autorul atentatului. Teroristul, împuşcat de poliţie UPDATE

Presupusul autor al atentatului comis în Barcelona a fost împuşcat de agenţi ai poliţiei catalane, având asupra sa ceea ce pare a fi o centură explozivă, relatează El Pais.

RomaniaTV.net
21 aug. 2017, 15:09

UPDATE Imamul Abdelbaki Es Satty, suspectat că ar fi putut fi liderul celulei teroriste care a organizat atacurile de la Barcelona și din stațiunea vecină Cambrils, a murit în explozia unei case din localitatea Alcanar, a anunțat luni seară șeful poliției catalane, citate de AFP.

„Resturile imamului erau acolo”, a declarat în cursul unei conferințe de presă la Barcelona maiorul Josep Lluis Trapero, referindu-se la casa în care grupul a pregătit atacurile, distrusă de o deflagrație de proporții miercuri seară la 200 de kilometri de Barcelona, cu 24 de ore înainte de atentatele care au făcut 15 morți.

UPDATE Poliţia catalană a confirmat pe Twitter că persoana „doborâtă” la Subirats, la vest de Barcelona, este Younes Abouyaaqoub, căutat pentru atentatul de săptămâna trecută, de la Barcelona, relatează El Pais, preluat de News.ro.

După ce suspectul a căzut la pământ, echipe de genişti au început operaţiunile de scoatere a presupusei sale centuri de expozibili, folosind un robot. 

Nu este clar dacă centura este reală sau falsă, aşa cum au fost cele are atacatorilor de la Cambrils. 

Poliţia a cerut populaţiei să evite zona Subirats până la încheiarea operaţiunii în curs.

Spania a cerut tuturor forţelor de ordine din Europa să îl caute pe tânărul care s-ar fi aflat la volanul furgonetei care a intrat în mulţime la Barcelona.

Potrivit anchetatorilor, după ce a intrat în mulţime pe bulevardul la Rambla, omorând 13 oameni, presupusul terrorist a fugit pe jos. După aceea el a vrut să fure o maşină care parca, înjunghiindu-l şi omorându-l pe şofer.

Apoi, marocanul de 22 de ani a încercat să scape cu maşina furată şi a forţat un punct de control al poliţiei.

Vehiculul a fost găsit abandonat, după câteva ore, cu trupul proprietarului în el. 

 

Poliţia catalană (Mossos d’Esquadra) a anunţat că este un „incident în curs” în zona Sant Sadurní d’Anoia (Subirats), la periferia oraşului Barcelona.

Potrivit El Pais, un bărbat care părea să aibă asupra sa o centură explozivă a fost împuşcat.

Un individ care avea asupra sa ceea ce părea a fi o centură explozivă a fost împuşcat mortal de poliţie, luni după-amiază, în apropiere de Barcelona, confirmă autorităţile, existând suspiciuni că este vorba de autorul atentatului comis pe Bulevardul La Rambla.

Persoana suspectă din zona Subirats avea pe corp ceea ce părea a fi o centură explozivă. Individul a fost împuşcat mortal”, a comunicat Poliţia catalană (Mossos d’Esquadra).

Surse din cadrul Poliţiei citate de ziarul El Mundo au declarat că individul are semnalmentele autorului atacului comis pe Bulevardul La Rambla din Barcelona, Younes Abouyaaquoub, în vârstă de 22 de ani.

În prezent, echipele pirotehnice utilizează un robot pentru a verifica dacă presupusa centură explozivă de pe corpul suspectului este reală.