Atentat terorist cu maşină-capcană la Damasc, lângă Ambasada Rusiei VIDEO

Explozie puternică la Damasc, în apropiere de Ambasada Rusiei şi sediul Partidului Baas, aflat la putere. Atacul nu a fost încă revendicat şi nu se ştie exact care a fost ţinta atacului, dar se pare că atentatul terorist ar fi vizat cu precădere sediul Partidului Baas.

21 feb. 2013, 12:56
Atentat terorist cu maşină-capcană la Damasc, lângă Ambasada Rusiei VIDEO

O maşină capcană a explodat joi, către prânz, în apropiere de Ambasada Rusiei la Damasc şi a sediului Partidului Baas, aflat la putere în Siria, informează televiziunea publică siriană, care anunţă că s-au inregistrat victime.

la rândul său, postul de televiziune ABC relatează că, până acum, sunt 31 de morţi şi zeci de răniţi, majoritatea victimelor fiind civili, în timp ce agenţia siriană oficială de ştiri, SANA a raportat 16 morţi şi aproximativ 200 de răniţi.

Explozia care a afectat şi o şcoală din apropiere ar fi vizat sediul partidului Baas. Televiziunile difuzau imagini cu cadavre însângerate asezate de-a lungul străzii, cu lume intrată în panică, cu maşini de Poliţie, Pompieri şi Salvare venite la locul dezastrului.

Se pare că printre răniţi se numără şi copii de la şcoala care a fost afectată de explozie. Martorii oculari spun că explozia a fost atât de puternică, încât clădirile din zonă s-au zdruncinat, iar ferestrele multora, incusiv cele ale Ambasadei Rusiei, au fost spulberate dee suflul detunăturii.

Războiul civil din Siria durează de 2 ani, iar luptele dintre rebeli şi forţele loiale preşedintelui Assad au forţat sute de mii de oameni să fugă din ţară.  Potrivit Naţiunilor Unite, 60.000 de oameni au murit în conflictul izbucnit în martie 2011.