Atentat TERORIST la Paris: Securitate sporită la sediul revistei daneze care a publicat celebrele CARICATURI

Măsuri sporite de securitate au fost luate la sediul revistei daneze,  Jyllands-Posten, care a publicat celebrele caricaturi înfăţişându-l pe Perofetul Mohamed. Măsurile sporite de securitate au fost luate după teribilul atentat terorist de la Paris asupra jurnaliştilor redacţiei Charlie Hebdo.

07 ian. 2015, 17:00
Atentat TERORIST la Paris: Securitate sporită la sediul revistei daneze care a publicat celebrele CARICATURI

Jyllands-Posten și-a informat salariații că măsurile pentru protejarea lor au fost întărite, de o manieră care nu a fost precizată în acest document publicat de cotidianul Berlingske.

‘Supravegherea și nivelul de securitate din și în jurul birourilor noastre de la Copenhaga și Viby (oraș unde revista are un sediu) au fost întărite’, se poate citi în comunicat. ‘Urmărim îndeaproape situația de după atacul îndreptat împotriva (publicației satirice franceze) Charlie Hebdo, produs astăzi (miercuri) și care a făcut 12 morți’, a subliniat conducerea revistei daneze, potrivit Agerpres.

Jyllands-Posten a devenit celebră în întreaga lume după ce a publicat, în septembrie 2005, 12 caricaturi cu profetul Mahomed, provocând violente manifestații de protest în mai multe țări musulmane. Acele desene au fost reproduse de Charlie Hebdo câteva luni mai târziu.

Citeşte şi PREMONIŢIE sau COINCIDENŢĂ? Ultima caricatură a directorului CHARLIE HEBDO, înainte de a muri în atentat

Kurt Westergaard, autorul acelor caricaturi extrem de controversate, a scăpat unei tentative de asasinat care a avut loc la domiciliul său în 2010. Într-un interviu acordat miercuri postului de radio public danez DR, Westergaard s-a declarat șocat de atacul ‘înspăimântător și oribil’ din Franța, amintind că el personal beneficiază de protecție din partea poliției care îi permite să ‘trăiască liniștit și în cea mai mare siguranță’.

Serviciile de securitate daneze, PET, au anunțat că mențin nivelul de vigilență în fața atacurilor teroriste.